Evenimentul Zilei > Actualitate > Vizita lui Victor Ponta în SUA. Cu cine se va întâlni
Vizita lui Victor Ponta în SUA. Cu cine se va întâlni

Vizita lui Victor Ponta în SUA. Cu cine se va întâlni

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că în timpul vizitei pe care o va efectua în următoarele zile în Statele Unite ale Americii se va întâlni cu reprezentanţii principalelor companii americane din energie, pe care speră să-i convingă să investească în România.

"Există şi o componentă economică importantă. Vom merge la Houston unde mă întâlnesc cu reprezentanţii principalelor companii din energie, companii americane. Unele dintre ele au investit deja în România, altele sper să le conving să investească în România, pentru că investiţiile companiilor americane în România reprezintă un punct esenţial – independenţa energetică. Am avut acest proiect ca prim-ministru, vreau să îl duc mai departe şi ca preşedinte. Independenţa energetică a României şi Moldovei este unul dintre punctele esenţiale din ceea ce înseamnă proiectul de ţară în următorii ani", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

El a precizat că în cadrul vizitei în SUA va prezenta în plenul Adunării Generale a ONU de la New York "o poziţie de ţară şi o poziţie a României în această regiune faţă de ceea ce se întâmplă, faţă de situaţia extrem de gravă din Ucraina, de regiunea noastră".

Premierul Victor Ponta începe marţi o vizită de câteva zile în Statele Unite ale Americii, unde va participa la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York şi va avea discuţii pe teme economice cu reprezentanţii unor companii americane din domeniul energiei.

Joi, la New York, premierul Ponta vizitează sediul Consulatului General al României, unde se întâlneşte cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Ulterior, prim-ministrul român va avea o intervenţie în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONU.

Vineri, la Houston, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanţii companiei Halliburton, cu preşedintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul "România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat" (găzduit de World Affaire Council din Houston) şi va efectua o vizită la Centrul tehnologic al Exxon Mobile. La întrevederile de la Houston, premierul va fi însoţit de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.