Evenimentul Zilei > Politica > Vizită la Pentagon. În SUA, Ponta a fost primit de Secretarul Apărării
Vizită la Pentagon. În SUA, Ponta a fost primit de Secretarul Apărării

Vizită la Pentagon. În SUA, Ponta a fost primit de Secretarul Apărării

În a doua zi a vizitei sale la Washington DC, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel.

„A fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA. A fost subliniată susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră”, se arată în comunicatul guvernului României.

Întâlnirea Hagel-Ponta are loc în contextul în care, în afară de operaționalizarea bazei anti-rachetă de la Deveselu, în România urmează să fie înființate două comandamente NATO.

La 6 februarie, NATO a decis în ființarea a şase centre de comandă în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Bulgaria. România trebuie să facă demersurile necesare şi pentru operaţionalizarea Comandamentului de Divizie. Acest tip de comandament va exista doar în România şi Polonia, iar timpul de realizare este de doi ani.

Gardă de onoare

Ponta a discutat cu Hagel și despre situația din Ucraina. Fotografiile postate de Ponta pe Facebook după întâlnire arată că secretarul Hagel l-a întâmpinat la Pentagon cu o gardă de onoare. Miercuri, Ponta s-a întâlnit cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker, cu care a analizat „Planul de Acțiune bilaterală pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din România”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: