"În contextul actualei crize financiare nu putem şi nu trebuie să facem vreun compromis – nici în Ungaria, nici în România, nici într-un alt stat membru al Uniunii Europene. Încrederea este moneda de schimb a economiei actuale", a declarat vicepreşedintele CE.

"Ceea ce se aplică în mediul pieţelor financiare, se aplică şi în domeniul european al justiţiei. Un sistem juridic care să funcţioneze bine şi să fie independent este o condiţie prealabilă pentru câştigarea încrederii cetăţenilor şi investitorilor", a mai explicat Viviane Reding.
La întrebarea dacă Uniunea Europeană a fost suficient de fermă în cazul României şi al Ungariei, Reding a declarat că CE a răspuns ferm "unor situaţii în care respectarea statului de drept şi a independenţei justiţiei au fost ameninţate".

"După câteva avertizări, am adus Ungaria în faţa Curţii Europene de Justiţie şi în prezent urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei din România. Ameninţările la adresa judecătorilor care îşi fac treaba sunt inacceptabile pentru mine, fie că se petrec în România sau în oricare altă ţară a Uniunii Europene", a conchis Reding, care este şi comisar european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie.
CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta nu vrea să discute cu Viviane Reding, ci cu "temperatul" Barroso
  • Viviane Reding: Am oprit derapajele din România. Măcar lucrurile nu au mers până la extrem
  • Ponta, atac la vicepreşedintele CE: „Vorbeşte după ureche”