Editura Evenimentul si Capital

Visul: poarta către propriul inconștient | Cu românul la psiholog

Eveline Ţibichi Osnaga
Autor: | | 0 Comentarii | 532 Vizualizari

Visele sunt o succesiune de imagini, idei, emoții și senzații care apar involuntar în mintea noastră în timpul anumitor stadii ale somnului.

Atunci când dormim se succed două tipuri de activități cerebrale: somnul liniștit și somnul REM. Visele apar în cadrul perioadelor REM, atunci când activitatea cerebrală este intensă. Somnul REM durează aproximativ 45 de minute, iar trăirile sunt atât de intense încât oamenii pot simți durere, plăcere, căldură și tot felul de senzații care fac visul să pară cât se poate de real.Sigmund Freud, fondatorul școlii de psihanaliză, a prezentat, în „Interpretarea Viselor”, teoria potrivit căreia acestea sunt în strânsă legătură cu sentimentul de împlinire. Psihanalistul susține că imaginile, evenimentele și conținutul unui vis reprezintă, de fapt, dorințele latente, stocate în subconștient. Fenomenul se observă mai clar la copii, pentru că visele lor se leagă direct de dorințele pe care le au, spre deosebire de adulți, ale căror vise sunt supuse distorsionării, conținutul lor luând naștere din dorințe ascunse în subconștient.

Carl Jung a propus două metode de interpretare a viselor: obiectivă și subiectivă. Interpretarea obiectivă este cea în care persoanele sau obiectele apărute în vis sunt ceea ce sunt și în realitate. În timp ce abordarea subiectivă este mai dificilă, fiecare obiect sau persoană apărută în vis este un aspect al visătorului. Cu alte cuvinte, dacă în vis o persoană este urmărită de un criminal, este posibil ca visul să releve posibile tendințe ucigașe ale persoanei respective.

Curiozități despre somn și vise

Nu au fost încă decodificate semnificația și scopul viselor, chiar dacă acestea au constituit, de-a lungul timpului, un subiect de interes medical, psihologic, filosofic și chiar și religios. Cu toate acestea, există câteva aspect care și-au găsit explicații plauzibile în urma unor cercetări mai amănunțite. Iată câteva curiozități despre vise:

● Copiii mici nu visează despre ei înșiși până la vârsta de 3 ani;

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2
Tag-uri: vise, emotii, senzatii, mintea, REMStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro

Zăpada

38,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate