”Visul italienilor”. Silvio Berlusconi, expus într-un sicriu de sticlă

”Visul italienilor”. Silvio Berlusconi, expus într-un sicriu de sticlă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi continuă să rămână ținta ironiilor. Lucru demonstrat de o expoziție deschisă recent la Roma, în care copia din ceară a politicianului „bunga bunga” își doarme somnul de veci într-un sicriu de sticlă. Surâzător, cu costum, cravată și botoșei Mickey Mouse, ”Berlusconi în sicriu” sau ”Visul Italienilor” este opera unor plasticieni din peninsulă.

Statueta în mărime naturală a fostului premier italian a foste expusă la al doilea etaj al Palatului Ferrajoli, situat în fața Palatului Chigi, sediul guvernului. Autorii operei sunt Antonio Garullo și Mario Ottocento, care au decis să își numească lucrarea ”Visul italienilor”.

Cunoscut pentru scandalurile sexuale, Il Cavaliere, care a marcat viața politică din peninsulă timp de aproape 20 de ani, poartă un costum albastru închis și o cămașă bleu-ciel, scoasă pe afară. O mână o ține pe Istoria Italiei, iar cealaltă în pantalonii descheiați la nasturi. Artiștii, cunoscuți în peninsulă drept primul cuplu gay italian, căsătoriți în 2010 în Olanda, au explicat presei de ce au ales să îi pună în picioare botoșei Mickey Mouse: ”Am încercat să subliniem astfel partea histrionică a omului politic”.

Ne puteți urmări și pe Google News