Serviciul Naţional de Sănătate britanic (NHS) a anunțat că, joi, într-un spital din Marea Britanie bebelușul nu a mai putut fi salvat.

Micuţul devine astfel cea mai tânără victimă a COVID-19 în Regatul Unit. Până în prezent cea mai tânără victimă britanică fără comorbidităţi a acestei boli era un băiat în vârstă de 13 ani, Ismail Mohamed Abdulwahab, care a decedat în luna martie.

Până în prezent, în Regatul Unit s-au înregistrat joi 135 de noi decese provocate de această boală, în timp ce bilanţul total oficial al deceselor anunţat de guvernul de la Londra ajunge la 42.288 de morţi, din cei 300.469 de pacienţi confirmaţi.

Porivit statisticilor copiii ar părea mai puțin predispuși la infectarea cu acest virus decât adulții. Specialiștii susțin că micuții fac mai greu forme grave de COVID-19.

Odată cu creșterea vârstei apar și forme mai grave ale coronavirusului. Astfel, de la începutul începutul pandemiei 19 minori cu vârste sub 19 ani infectaţi cu noul coronavirus au murit în spitalele britanice.

Conform unui studiu întocmit de Şcoala pentru Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, publicat marţi în revista Nature Medicine, persoanele cu vârste sub 20 de ani au o probabilitate la jumătate de a contracta COVID-19 faţă de cele peste această vârstă.

Cel mai tânăr pacient cu coronavirus din lume este tot din Marea Britanie.  Mama copilului, suspectă de pneumonie, a ajuns la spital cu puțin timp înainte de naștere. Imediat ce a adus copilul pe lume, femeia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Copilul a fost diagnosticat și el cu COVID-19 .

Medicii nu știu dacă nou născutul a fost infectat cu virusul în burta mamei sau în timpul nașterii.

Cazul este cu atât mai surprinzător, cu cât specialiștii susțin că gravidele nu par să fie mai vulnerabile la coronavirus decât populația general, potrivit digi24.ro