Un cadru medical, ce activa într-un spital dintr-o localitate din județul Vrancea a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.
Asistentul medical Ionică Potop, care avea vârsta de 49 de ani, lucra în cadrul Spitalului din comuna Vidra, din judeţul Vrancea, și activa ca lider local în filiala Federației Sanitas a cadrelor medicale.
Bărbatul a fost internat în Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani, pentru îngrijiri, după ce a fost depistat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus. Ulterior, Ionică Potop a fost transferat la Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.
Bărbatul în vârstă de aproape 50 de ani a fost internat la Secția de Terapie Intensivă, iar în cursul zilei de sâmbătă, starea sa s-a agravat considerabil. Medicii Institutului Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti nu au mai putut să-i salveze viața.
Decesul a fost anunţat pe Facebook de colegii asistentului medical din cadrul Federaţiei Sanitas.
„Cu imensă tristeţe aducem un ultim omagiu colegului nostru Ionică Taftă Potop, asistent medical şi lider Sanitas la Spitalul N.N.Săveanu din Vidra, judeţul Vrancea. Ionică este, din nefericire, o nouă victimă a virusului ucigaş”, au transmis colegii asistentului în mesajul de condoleanțe publicat pe rețeaua de socializare.
Zilele trecute, șeful Comisiei ATI din cadrul MinisteruluI Sănătății, Dorel Săndesc, a declarat că jumătate din cazurile foarte grave care ajung la Terapie Intensivă nu reușesc să supraviețuiască.
„50% aproximativ din cazurile grave de la Terapie Intensivă decedează, atât în statisticile noastre, cât și în cele internaționale. Variază între 45-50%. Este un procent foarte mare, printre cele mai mari procente dintre toate patologiile internate la ATI”, a precizat șeful comisiei ATI.
Dorel Săndeac a precizat că în vreme ce autoritățile au rezolvat într-o oarecare măsură problema dotăriilor din secțiile de terapie intensivă, situația este delicată în ceea ce privește resursa umană, numărul medicilor și a personalului medical pregătit să lucreze în aceste seciții fiind deificitar.
În altă ordine de idei, județul Vrancea este unul dintre cele mai afectate de epidemia COVID-19. De la debutul pandemiei un număr de 1.343 de persoane s-au infectat cu Sars Cov 2, dintre care 76 au murit din cauza virusului.
Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid
Situație alarmantă la Timișoara. Spitalul COVID nu mai are locuri libere. Ce se întâmplă cu pacienții