Evenimentul ZileiSocialVirus China. OMS cere guvernului de la Beijing acces deplin pentru anchetatorii Covid

Virus China. OMS cere guvernului de la Beijing acces deplin pentru anchetatorii Covid

Virus China. OMS cere guvernului de la Beijing acces deplin pentru anchetatorii Covid
Virus China. Ancheta privind originile Covid-19 este în plină desfășurare, dar are nevoie de cooperarea guvernului chinez. Care nu dă nici un semn.

Virus China. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru Financial Times că este pregătit să trimită o nouă misiune de experți în China. Pentru a investiga originile Covid-19. „Facem presiuni asupra Chinei pentru a oferi acces deplin (achetatorilor) și cerem țărilor să ridice problema în timpul întâlnirilor lor bilaterale – (pentru a îndemna Beijingul) să coopereze”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru FT.

El a precizat că OMS a scris deja guvernului Republicii Populare Chineze, cerând să le dea informații. De asemenea, au anunțat că organizația vrea să trimită o echipă . Bineînțeles „dacă (China) ne permite acest lucru”, a adăugat șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Comunitatea internațională nu a reușit să determine cu certitudine originile pandemiei Covid.

Primele cazuri au fost depistate la sfârșitul anului 2019 la Wuhan, în China, sugerând două teorii opuse. Fie o scăpare dintr-un laborator din oraș unde se studiau astfel de virusuri. Sau un animal intermediar care a infectat persoane la o piață locală. Fiind vorba despre teoria bolii contractate de la o anumită specie de liliac. O echipă de specialiști condusă de OMS și însoțită de colegi chinezi investigase China la începutul anului 2021. Virus China.

Cel mai mare pericol pentru copii în această perioadă: Virusul sincițial respirator (VSR). Cum se manifestă
Sursă: pixabay.com

Virus China. Teoriile specialiștilor

Într-un raport comun, ei au avansat ipoteza potrivit căreia virusul a fost transmis de un animal intermediar. De la un liliac la un om, posibil printr-o piață. Tedros a declarat după aceea că toate opțiunile au rămas „pe masă”, teoriile fiind discutabile. Nu a existat o echipă care să se poată întoarce în China, iar oficialii OMS au cerut în mod repetat date suplimentare. Tedros a declarat în repetate rânduri că OMS nu va abandona investigația și a cerut Beijingului transparență în ceea ce privește schimbul de date, desfășurarea investigațiilor și împărtășirea rezultatelor.

OMS a ridicat cel mai înalt nivel de alertă care fusese instituit pentru pandemie la începutul acestui an. Datorită vaccinurilor, imunității post-infecție și unui tratament mai bun, virusul este acum sub un control mai mare, deși odată cu sosirea toamnei în emisfera nordică, apar noi variante de (popularul-numit) Covid, deși se speră că nu va avea efecte adverse grave și nu se va distribui din nou pe scară largă. Virus China


Accesează: