Viorica Dăncilă ironizată de propriii colegi de partid. „Cum adică «nu pot pleca »?”

Viorica Dăncilă ironizată de propriii colegi de partid. „Cum adică «nu pot pleca »?”

Senatorul Lucian Romașcanu a postat, luni, pe Facebook, un comentariu în care cere imperios demisia Vioricăi Dăncilă.

„Cum adică «nu pot pleca, nu pot lăsa la greu etc.»?” scrie senatorul pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Lucian Romaşcanu a mai spus : „O instituție fundamentală a caracterului, corectitudinii și responsabilității în democrație este demisia”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din păcate, în «buna» noastră tradiție am relativizat și această decizie de onoare... Cum adică «nu pot pleca, nu pot lăsa la greu etc.»?! Păi tocmai ajunsul «la greu» este ceea ce trebuie asumat prin demisie. De la fotbal și până la politică, același refren”, scrie Lucian Romașcanu.

Potrivit acestuia, este momentul asumării în PSD, iar întârzierea acestui gest de normalitate nu poate face decât rău unui partid care „are resursele necesare pentru reconstrucție”.

„Câteva demisii sunt necesare, utile și vor fi o dovadă de onoare. Le așteptăm!”, își termină postarea senatorul.

După dezastrul pierderii alegerilor prezidenţiale, Dăncilă a convocat ședința Comitetului Executiv al PSD pentru marți, ora 18:30.

Social-democrații vor analiza rezultatul alegerilor prezidențiale, dar și nemulțumirile din partid. La ședință există posibilitatea și convocării unui Congres pentru perioada următoare.

Anterior, Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona de la șefia PSD, însă dacă vor considera colegii că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie organizat un congres, deoarece tot așa a fost aleasă la conducerea partidului, potrivit digi24.ro