După valul de inundații care a lovit România, Guvernul Orban a fost criticat că a reacționat cu întârziere. Cele mai aspre critici au venit din parte fostului președinte Traian Băsescu, care a avertizat că în faţa dezastrului produs de inundaţii, guvernul nu scoate nicio vorbă: „Nu anunţă niciun fel de măsuri de diminuare a efectelor inundaţiilor.

Pur şi simplu se face că nu vede, nici vieţile curmate de ape, nici casele dărâmate de viitură, nici podurile dărâmate, nici localităţile izolate, nici câmpurile acoperite de ape. A dispărut de pe ecrane şi „ministrul cu elice” care inspecta frontierele şi ne prezenta moda tip „dandy tomnatic” de la pupitrul Ministerului de Interne, însoţit de „Salvatorul Naţional”, care azi nu mai spune nimic, nici despre bilanţul în creştere al îmbolnăvirilor de COVID-19, dar nici despre inundaţiile catastrofale care au acoperit o treime din judeţele ţării. Sunt inundaţii cu efecte majore pentru populaţie, iar Arafat stă pitit, nu lansează răstit ordine peste ţară şi nu mai trimite televiziunile să filmeze maşinile roşii pe DN 1.

Imediata a părut și Viorica Dăncilă, care a transmis un mesaj ironic la adresa Guvernului Orban.

„Meteorologii” de la Palatul Victoria și Palatul Cotroceni ne explică faptul că ploaia cade vertical, iar viitura vine din amonte în aval, dar nu fac nimic concret pentru a ajuta cetățenii și localitățile afectate de inundațiile grave din aceste zile.

Atunci când eram premier și România a avut parte de inundații, am fost alături de oameni, mergând în zonele calamitate și alocând rapid fonduri pentru depășirea efectelor inundațiilor.

Un guvern care ține cu românii vine de urgență cu ajutoare și nu stă cu mâinile în sân. Sau cumva sloganul liberal „Prin noi înșine” înseamnă în caz de catastrofă „Descurcați-vă pe cont propriu”?! Mai guvernați deci, domnilor de la PNL? Sau vă e dor să leneviți din opoziție?”, a transmis Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.