Se străduiește, ea și mai mulți colegi din partid, să-l determine pe președinte să respecte decizia Curții Constituționale, care îl obligă să revoce doi miniștri și să numească interimarii. Premierul i-a trimis lista acestora.

Practic, Dăncilă se află în situația lui Emil Boc din 2009 când erau câțiva miniștri plini care mai dețineau și două-trei interimate.

Potrivit unor surse politice propunerile pentru interimari sunt: Gabriel Leş – titular la Apărare, interimar la Interne; Daniel Suciu – titular la Dezvoltare, interimar la Justiţie; Eugen Teodorovici – titular la Finanţe, interimar în funcţie de vicepremier pe probleme economice; Nicolae Hurduc – titular la Cercetare, interimar la Educaţie; Niculae Bădălu – titular la Economie, interimar la Energie; Radu Oprea – titular la IMM-uri, interimar la relaţia cu Parlamentul și Ioan Deneş- titular la Ape şi Păduri, interimar la Mediu.

Viorica Dăncilă i-a mai dat un imbold și pe Facebook.
„A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României.
Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”, a scris și vineri premierul pe Facebook.

Și vicepremierul Daniel Suciu are un mesaj pentru Klaus Iohannis. „Am și eu o întrebare…dacă pentru președinte imperativul constituțional “de îndată” vedem ce înseamnă, oare cum s-ar putea traduce în timp și spațiu “oricând Ludovic, oricând” ? Pentru domnii și doamnele din opoziție, cei cu fără penali de dimineața până seara, plus respectarea statului de drept, încălcarea constituției este…ce? Chiar aștept definiția lor!”, a scris Suciu pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: