La ieșirea din sediul DNA, Cataramă a declarat: „Am fost audiat în calitate de martor pentru plângerea penală pe care am făcut-o împotriva lui Ludovic Orban și a 15 membri din Partidul Național Liberal datorită unor infracțiuni pe care le-au comis și pe care le-am menționat într-un interviu pe care vi l-am dat acum ceva timp. Le-am spus procurorilor că s-a folosit influența pentru a obține avantaje necuvenite pentru niște persoane în favoarea altora”, scrie Mediafax.

 

La începutul lunii august, Cataramă anunța că are intenția de a depune o plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu, pentru „ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei”.

 

Pe lângă asta, acesta mai transmitea că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL pentru eliminarea a două articole din statut  şi a două articole din Codul Etic.

 

Ulterior, Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: