Evenimentul Zilei > Politica > Violeta Alexandru, anunțul serii despre creșterea pensiilor, PSD și cei 40%
Violeta Alexandru, anunțul serii despre creșterea pensiilor, PSD și cei 40%

Violeta Alexandru, anunțul serii despre creșterea pensiilor, PSD și cei 40%

PSD ar fi avut posibilitatea să majoreze pensiile cu 40% imediat ce a fost aprobată legea în Parlament, dacă ar fi dorit acest lucru cu adevărat.

Afirmația îi aparține Violetei Alexandru, ministru Muncii și Protecției Sociale, care a subliniat, din nou, că pensiile vor fi majorate cu un procent care va fi anunțat după ce Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor și al încasărilor.

„Vrem să avem o abordare responsabilă, acesta este cuvântul în sensul în care, din punctul meu de vedere și dacă nu avaem această convingere când am intrat pe ușa Ministerului Muncii, o am acum după aceste luni de activitate, este ușor să păcălești și să dai speranțe, și să spui Alexandru își dorește să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii și văd cât de greu e să își acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când ești mai tânăr. Nu așa trebuie gestionată această țară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (n.r – pensiile) cu 40%, o făcea imediat”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a precizat că un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor, respectiv situația încasărilor după această perioadă de pandemie. Ministrul Muncii a precizat că la ministerul Finanțelor există o situație cu schimbările care survin zilnic în dinamica bugetară și care ține cont de posibilitățile de finanțare existente la acest moment, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Am comunicat constant situația plăților pentru șomaj tehnic, pentru că eu reprezint un minister care face foarte multe plăți din bani publici. Știe care este starea economiei, vede încasările, este sursa autorizată să ne spună care este poza în acest moment a posibilităților bugetare”, a mai precizat ministrul Muncii.

Ministrul Violeta Alexandru a adăugat că, în momentul în care această evaluare va fi gata, Guvernul va comunica exact ce se va întâmpla cu pensiile.

„Ce se va întâmpla în acest moment, va fi o comunicare responsabilă făcută de colegul meu, pe baza situației bugetului, din care vom vedea foarte clar ce se poate anul acesta, anii viitori. Nu putem doar din considerente electorale sau din alte calcule să mărim ca să dea cineva bine, iar anul viitor…”, a mai declarat Violeta Alexandru, conform b1.ro.

Românii, atacați din nou din Italia! „România devine Brazilia Europei”

Teodorovici, atac la Iohannis. „A fost prezent doar fizic”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: