Ministrul Muncii a precizat că termenul pe care l-a impus caselor județene de pensii pentru a recupera decalajele în recalcularea pensiilor a expirat, iar cei care nu s-au conformat vor suporta consecințele. Într-o postare pe Facebook, Violeta Alexandru a precizat că cea mai mare parte a funcționarilor s-au conformat și au recuperat întârzierile, ajungând la zi.

„Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înțelegere a unor funcționari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situația găsită. Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depășit. Mult depășit, în unele situații. Despre care se știa de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve”, a arătat Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook. .

Pe de altă parte, ministrul a dat ca exemplu negativ, casele de pensii din București, Alba, Neamț sau Brașov, unde problemele au rămas nerezolvate și unde urmează să fie luate măsuri pentru a le îmbunătăți performanța.

„Rămân probleme majore la Casa de pensii Alba (am schimbat conducerea, fosta conducere avea toate scuzele din lume pentru mii, mii de dosare nelucrate, totul a fost o luptă acolo!) dar și la Sectorul 1 – București. Sunt pregătită să iau decizii. Bucureștiul merge greu, nu sunt mulțumită. În urmă cu puțin timp, casele de pensii din București făceau protest împotriva mea, chemând televiziunile. Voi duce la zero și situația de la București, cu toată rezistența. Neamț, Brașov – încă nu performează”, a mai arătat ministrul pe Facebook.

Violeta Alexandru s-a arătat mulțumită că în cea mai mare parte a județelor țării, mai bine de jumătate, nu mai sunt înregistrate întârzieri la recalcularea pensiilor. Acestea au ajuns la zi cu dosarele.

„Cine ar fi crezut? Mă uit la această listă și mă duc cu gândul la punctul din care am plecat. Totul a fost o luptă, mai ales la început. Nu mai contează. Iată că SE POATE! Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat”, a mai arătat Violeta Alexandru.

Planul de relansare economică. O întâlnire de partid încheiată pe acordurile „Sweet Dreams”

Ministrul Finanțelor: Cheltuielile cu dobânzile în iunie 2020, mai mici decât anul trecut