În Franţa ,la fiecare cinci zile câte un copil moare din cauza violenţelor familiale. ”Plus 89%, cu atât a crescut numărul de apeluri la 119 săptămâna trecută. Acest lucru nu ne surprinde, este semnul intensificării violenţelor în timpul acestei perioade de izolare. Dar vreau să văd în aceasta şi un semn, un barometru al vigilenţei noastre sporite în materie de violenţe asupra copiilor”, a declarat în Senat secretarul de stat pentru protecţia minorilor, Adrien Taquet.

Numărul apelurilor iniţiate de vecini a crescut într-o săptămână cu 84%, iar al celor iniţiate ”de prieteni pentru prieteni” s-a dublat, a precizat Taquet. Francezii au depășit zilele acestea o lună de izolare. La numărul de urgenţă 119 sunt primite în medie 700 de apeluri pe zi.

Numărul mare de apeluri, cauzat de creșterea violenţei domestice din cauza izolării, a determinat autoritățile franceze să dubleze serviciul de unul pe internet, astfel că toate cazurile de violență domestică pot fi reclamate și online. Sistemul online, destinat victimelor care nu se pot izola pentru a telefona după ajutor, primeşte săptămânal peste 200 de sesizări, a menţionat Taquet.

Responsabilul francez a cerut întărirea celulelor de colectare a informaţiilor pentru ca lucrătorii sociali să poată face anchete în familiile unde copiii sunt în pericol. Conform statisticilor circa 52.000 de minori sunt supuşi în fiecare an violenţelor, tratamentelor abuzive sau abandonului.

Sursa: Agerpres.ro