Evenimentul Zilei > International > VIOLENŢE la graniţa macedoneană. Zeci de IMIGRANŢI au fost RĂNIŢI după ce poliţia a folosit GAZE LACRIMOGENE | VIDEO
VIOLENŢE la graniţa macedoneană. Zeci de IMIGRANŢI au fost RĂNIŢI după ce poliţia a folosit GAZE LACRIMOGENE | VIDEO

VIOLENŢE la graniţa macedoneană. Zeci de IMIGRANŢI au fost RĂNIŢI după ce poliţia a folosit GAZE LACRIMOGENE | VIDEO

Zeci de migranţi au fost răniţi, duminică, în tabăra Idomeni din nordul Greciei, în apropiere de graniţa cu Macedonia, după poliţia a lansat gaze lacrimogene împotriva unui grup de migranţi care încercau să forţeze bariera de la graniţa, a declarat pentru AFP un responsabil al organizaţiei neguvernamentale Medici fără frontiere.

"Zeci de persoane au fost rănite, suferind în special probleme respiratorii, şi trei au trebuit transferate la un spital din Kilkis", un oraş apropiat de Idomeni, a indicat Achileas Tzemos, un responsabil al acestei organizaţii. Acesta a adăugat că unii dintre migranţi au fost răniţi "de gloanţe din plastic", informează Agerpres.

Pe de altă parte, poliţia macedoneană neagă că ar fi utilizat gloanţe din plastic, indicând, în schimb, că trei dintre poliţişti săi au fost răniţi de pietrele aruncate de migranţi.

"Noi am utilizat produse chimice autorizate, dar nu şi gloanţe", a declarat Liza Bendvska, o purtătoare de cuvânt a poliţiei macedonene. 


Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE la graniţa dintre Grecia şi Macedonia. Forţele de ordine LOVESC COPIII care încercă DISPERAŢI să traverseze frontiera | VIDEOIncidentele au început duminică dimineaţă când unii dintre cei aproape 500 de migranţi au cerut "deschiderea frontierei", închisă de la începutul lunii martie, au încercat să forţeze grilajul şi au început să arunce cu pietre în poliţiştii macedoneni care au ripostat cu gaze lacrimogene