Evenimentul Zilei > Social > Violatorii români din Italia, propuşi pentru castrare
Violatorii români din Italia, propuşi pentru castrare

Violatorii români din Italia, propuşi pentru castrare

Patru cetăţeni români care ar fi violat, în noaptea de joi spre vineri, o italiancă de 21 de ani şi l-ar fi bătut cu cruzime pe logodnicul acesteia au fost arestaţi de carabinierii din Roma.

Potrivit cotidianului italian „Corriere della Serra“, în afara celor patru agresori, identificaţi până la acest moment, au fost arestaţi alţi doi români, acuzaţi de complicitate, pentru că i-ar fi ajutat pe infractori să se ascundă.

Pentru a ajunge la agresori, carabinierii italieni au recurs la metoda interceptă rilor telefonice. Concret, precizează presa din Peninsulă, după ce suspecţii au fost identificaţi, Magistratura din Tivoli ar fi dispus interceptarea telefoanelor acestora, în acest fel fiind localizaţi şi arestaţi. Incidentul survine în contextul unei stări de tensiune prezente în Italia din cauza numeroaselor cazuri de violuri înregistrate în ultima perioadă.

Ministrul italian pentru reforme, Roberto Calderoli, a propus castrarea violatorilor români, în acest caz, şi a tuturor violatorilor, în general, iar un grup de italieni furioşi din Guidonia au atacat maşina de poliţie care îi aducea pe români la secţie, strigând: „Lăsaţi-i liberi, pentru ca tatăl fetei să-i poată omorî!“.

Ceva mai moderat a fost primarul Romei, Gianni Alemanno. Acesta a salutat arestarea celor şase români, însă a atras atenţia că nu trebuie culpabilizaţi toţi imigranţii români din cauza acestui incident.

CITIŢI ŞI:

Români, arestaţi în Italia

Alţi români violatori la Roma

Violatori români, arestaţi la Roma