Românul Vasile Năstase își ispășea pedeapsa în penitenciarul de la Forest Bank. Pe 1 septembrie condamnatul a fost găsit înjunghiat în gât. Paramedicii  de acolo i-au acordat primul ajutor și au încercat să îl transporte la un spital din afara închisorii, dar el a murit în ambulanță.

Vasile Năstase, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în România pentru două fapte similare. Bărbatul a primit șase ani de închisoare, în 1993, pentru că a bătut și a violat o femeie pe care a cunoscut-o la o discotecă. Apoi, în 2009, a fost condamant la zece ani de închisoare pentru că a răpit și a violat o femeie pe care a întâlnit-o tot la o discotecă.

În Anglia, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru un viol comis în 18 noiembrie, anul trecut. Năstase a violat o femeie în vârstă de 41 de ani, pe care a întâlnit-o la un club din Leigh.

Victima, care era în stare de ebrietate, a plecat cu el de la local, dar nu a vrut să meargă la el acasă. A încercat să scape, dar el a târât-o în locuință și a violat-o.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a murit românul.  Gazetaderomania relatează că polițiștii de acolo nu tratează această moarte ca fiind suspectă.