Vinul de prune, o minunată băutură aromatică. Rețeta simplă care poate fi făcută în casă

Puțini știu că vinul poate fi făcut nu numai din struguri, ci și din prune și mere. Dar prunele au un mare avantaj, deoarece conțin o cantitate mare de zahăr, ceea ce face ca adaosul de zahăr să fie minim, iar fermentația are loc mai repede.

Vinul din prune nu poate fi numit elită, dar este destul de parfumat și are un gust minunat. Datorită gustului său, vinul se dovedește neobișnuit și este plăcut pentru mulți. Se potrivește bine cu diferite feluri de mâncare, atât cu carne, cât și cu deserturi dulci.

Vinul de prune coapte este o minunată băutură aromatică care poate fi băută deja în a cincea zi. Dacă nu intenționați să păstrați vinul mult timp, atunci această rețetă va fi probabil pe gustul vostru.

Rețetă pentru vin de masă de prune

ingrediente:

Soiuri de prune - 8 kg;

zahăr  - 3 kg;

Apa pregătită - 4 litri.

Se fărâmă prunele

Amestecați materia primă cu mâna.

Principalul lucru este să faceți piureul de prune corect.

Puneți piureul într-un rezervor pentru fermentație.

Turnați zahărul și apoi turnați apa.

Monitorizați temperatura aerului, rețeta implică cel puțin 22-25 0 C.

Vinul de prune de casă ar trebui să fermenteze cel puțin treizeci de zile.

Apoi se scurge cu atenție, se lasă la o temperatură a aerului de 9-15 grade Celsius pentru maturare până la trei luni.

Această rețetă produce un vin cu o putere de 10-14 grade.