Vîntu către Sebastian Ghiţă: „Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu”

Vîntu către Sebastian Ghiţă: „Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu”

STENOGRAMĂ INCENDIARĂ SOV-GHIŢĂ. Omul de afaceri a fost reţinut de procurori în urma plângerii formulate împotriva lui de managerul Realitatea, Sebastian Ghiţă.

Proba cea mai „grea” din dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut aseară de procurori este o înregistrare a unei discuţii în care acesta îl ameninţă pe Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. Discuţia a avut loc, pe 2 aprilie, într-o benzinărie. „Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova. (...) Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!” , îl avertiza Vîntu pe Ghiţă. ÎNREGISTRAREA DISCUŢIEI DINTRE SOV ŞI GHIŢĂ: Vîntu: Să discutăm chiar pe şleau, pe şleau. Nu am nimic de înregistrat.

Ghiţă: Nici eu…

Vîntu: Tocmai că am venit cu o maşină care nu e monitorizată de aştia de la SRI, că nu se ştie că e din parcul meu de maşini..

Ne puteți urmări și pe Google News

Ghiţă: Da…

Vîntu: Discutăm acum ca între doi băieţi, un golan bătrân şi unul tânăr. Te-ai bazat pe forţă. Ţi-am arătat că te piși pe forţa ta la cur, că mă piş pe forţa ta, cu golani şi cu alea că tu totuşi vii dintr-o lume cinstită, ordonată, ai tăi au fost ok…Eu vin, bă, dintr-o mahala ţigănească, vin prin pârnaie, vin prin contrabandă cu d-ăştia. Asta e o lume.. Bă, eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul că să împuşc rakeţii de pe teritoriul României.

Ghiţă: Nu-l cunosc

Vîntu:Şi că am împuşcat sute, nu zeci, sute. Şi când spun împuşcat mă refer la propriu. Eu vorbesc clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe tine. Mă doare în p..ă. Acum discutăm doar între noi. Deci pe chestii de forţă şi cu ţigani, prietene, am condus… Bă, ascultă-mă cu atenţie, că să ştii şi tu: toată reţeaua de bulibaşi din România a lucrat pentru mine. Toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Şi duceam la italieni. Tu nu ştii despre mine, nimic. Decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova.

Ghiţă: E a treia oară..

Vîntu: Iniţial am vrut să te …(neinteligibil)

Ghiţă: Să mă îngropaţi?

Vîntu: Să dau o lecţie tuturor care îndrăznesc să mă..

Ghiţă: Să mă îngropaţi?

Vîntu: Bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au  şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!

Ghiţă: Eu nu!

Vîntu: Da' tu ai venit cu inima deschisă.

„Amenințarea, întreprinsă de inculpatul SOV”

"Din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Sorin Ovidiu Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani", se arată într-un comunicat al Parchetului. "Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vântu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", mai arată aceeaşi sursă.  Sebastian Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea Managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, l-a acuzat, la începutul acestei luni, pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. "(...) Am înţeles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice". Plângere la Parchetul General

În urma acestor acuzaţii, Sebastian Ghiţă a depus o plângere la Parchetul General, acuzându-l pe Vîntu că "a proferat ameninţări cu suprimarea fizică". "În context a proferat ameninţări cu suprimarea fizică asupra persoanei mele şi a familiei mele, invocând în acest sens posibilităţile de care dispune pentru a pune în aplicare aceste ameninţări", se menţionează în plângerea depusă.

  • În jurul orei 20.00, Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos din sediul Parchetului General și transferat în arestul VIP al Poliției Capitalei, unde a rămas peste noapte, tot acolo fiind dus, sub escortă, câteva ore mai târziu și Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, omul desemnat de Vîntu să administreze Realitatea Media. SOV și Ion Ilie Cezar vor fi prezentați în această dimineață magistraților Judecătoriei Sectorului 1 București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. (Petrişor Cană)

Cum a evoluat scandalul de la Realitatea TV:

  • SOV a vrut să-l evacueze pe Ghiţă din Casa Presei
  • Vîntu îşi vrea Realitatea înapoi
  • CA al Realitatea denunţă contractul încheiat cu Sebastian Ghiţă
  • Adevărul din spatele războiului Sebastian Ghiţă–Sorin Ovidiu Vîntu
  • Atuurile lui Ghiţă şi Vîntu
  • Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea
  • Preţul lui Sebastian Ghiţă pentru cedarea Realitatea TV: 20 de milioane €
  • Stenograme cu boşii Realitatea TV. VEZI ce conţin
  • Haosul de la Realitatea TV, garanţia libertăţii presei

La prima arestare, Vîntu a stat șase zile după gratii Este a doua oară în ultimele șapte luni când procurorii Parchetului General cer arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Prima oară s-a întâmplat pe 10 septembrie 2010 când Parchetul a cerut arestarea lui SOV în dosarul în care acesta este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, fugit de 11 ani din țară și condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul “FNI”. Popa urmează să fie adus în România chiar în aceste zile, după ce autoritățile din Indonezia au decis extrădarea lui în România. Tribunalul București a emis atunci un mandat de arestare pe numele lui Vîntu pentru 29 de zile însă pe 16 septembrie, mandatul a fost anulat prin decizia unui complet de trei judecători al Curții de Apel București, prezidat de magistratul Viorica Costiniu. Astfel, la prima arestare, Vîntu a petrecut doar șase zile în arestul Poliției Capitalei.