Evenimentul Zilei > Politica > Au fost GASIȚI VINOVAȚII! DĂNCILĂ are ULTIMUL cuvânt de SPUS. Ce DECIZIE va lua PREMIERUL?
Au fost GASIȚI VINOVAȚII! DĂNCILĂ are ULTIMUL cuvânt de SPUS. Ce DECIZIE va lua PREMIERUL?

Au fost GASIȚI VINOVAȚII! DĂNCILĂ are ULTIMUL cuvânt de SPUS. Ce DECIZIE va lua PREMIERUL?

Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a făcut declarații privitoare la rezultatele raportului privind întâlnirea eșuată a Premierului Viorica Dăncilă cu Jean-Claude Juncker.

Lucian Șova a declarat că va face publice rezultatele raportului, după ce Dăncilă îl va vedea și își va da acordul pentru publicarea acestuia.

Corpul de Control a fost trimis la Compania de Aeroporturi București, cu o săptămână în urmă de Lucian Șova, pentru verificarea modului în care au fost respectate procedurile pentru aterizarea aeronavei lui Jean-Claude Juncker.

„Am raportul, urmează a fi prezentat doamnei prim-ministru, după care, în concordanță cu recomandările dumneaei, probabil, va fi făcut și public. Este vorba despre o evaluare a atribuțiilor de serviciu a tuturor celor care au fost implicați în această activitate de supraveghere, monitorizare și asistență privind aterizarea, decolarea unui avion oficial, ținând cont de faptul că, mai ales în domeniul aeroportuar, există fișa postului și responsabilități extrem de clar reglementate”, a declarat Șova.

Președintele Comisiei Europene a aterizat pe aeroportul Băneasa, pe 17 septembrie, în jurul orei 18. Jean Claude Juncker a așteptat câteva minute deoarece ar fi trebuit să fie întâmpinat de premierul Viorica Dăncilă, după care a decis să plece. Prim-ministrul Dăncilă nu a ajuns la aeroport în timp util, deși echipa de protocol a Guvernului a stat toată ziua acolo și a făcut pregătiri, ba chiar cineva a fost prezent pe pistă la sosirea avionului.