A stat internat două luni, după ce a fost diagnosticat cu boala momentului și a fost intubat nu mai puțin de 25 de zile. „A fost o provocare pentru întreaga echipă medicală. Pacientul nostru a stat intubat şi ventilat 25 de zile, timp în care a luptat, alături de noi, pentru a învinge boala”, a declarat doctorul Mihaela Albu Gulyas, medic coordonator Compartiment ATI COVID-19.

Pacientul a ajuns la spital la data de 23 martie și a prezentat simptome de febră, frisoane, tuse. Era dispneic şi dependent de mască de oxigen, iar în urma radiologiei s-a constatat că plămânii prezentau modificări.

„Vorbim despre un caz deosebit din punct de vedere medical. Întreaga echipă medicală a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă am colaborat şi ne-am consultat cu privire la tratamentul care trebuie administrat pacientului. Din păcate, pe data de 1 aprilie a trebuit intubat şi ventilat mecanic.

Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat şi monitorizat în permanenţă şi, treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătăţească. În zilele de 23, respectiv 24 aprilie, i-am recoltat probele pentru testele II şi III, iar rezultatele au fost negative. Pe 25 aprilie, l-am extubat şi transferat pe ATI I, unde sunt îngrijiţi pacienţii fără COVID-19. Pot spune că, din punct de vedere medical, a fost o provocare pentru întreaga echipă, dar şi pentru pacientul nostru care a luptat zi de zi, clipă de clipă, împreună cu noi, pentru a supravieţui acestui virus”, a mai afirmat medicul Mihaela Albu Gulyas.