Vin timpuri când sărăcesc şi hoţii

Vin timpuri când sărăcesc şi hoţii

Din locul de unde privesc eu lucrurile unele întâmplări viitoare par destul de clare.

Se anunţă un Parlament plin de persoane dubioase. Încarcerarea lui Adrian Năstase a îngrozit multă lume. S-au scos bani de la naftalină şi au ieşit din casă oameni vechi cu speranţa deşartă de a-şi petrece bătrâneţile în libertate. Şi oferta a fost bună. Facem o alianţă politică-gigant. Luâm totul pentru mulţi ani. Schimbăm tot ce se poate schimba, dar mai ales în zona Justiţiei. Aducem oamenii noştri, facem legile noastre şi pe cele care mai rămân nu le aplicăm. Sau tergiversăm ca şi până acum. Pentru  a te încadra în situaţia asta plăteşti. Şi merită.

Doar că faţă de alte timpuri nu prea mai e nimic de furat şi la ce a mai rămas nu mai merge cum mergea. Vremurile s-au mai schimbat. Cam singura şmecherie  ar fi de la Bruxelles, unde, slavă Domnului, cotizăm ca la concurs. Acolo s-au strâns bani şi este la mintea cocoşului că aceştia trebuie să se îndrepte către ţările mai puţin dezvoltate, cum suntem noi. Ca să ne aducă la nivel.

Deocamdată România este văzută, acolo, ca o familie dezorganizată din toate punctele de vedere. Părinţii practică prostituţia, hoţia, sunt amândoi alcoolici şi violenţi. Copiii, aproape, la fel. Asemenea familii nu au mari şanse la ajutoare, împrumuturi şi la investiţii în casa lor. Lumea civilizată nu ştie cum să-i evite şi caută soluţii extreme de a convieţui cu ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt semne că la alegeri şi după, această familie va fi şi mai dezorganizată.

Cei care îşi fac acum calcule pentru o putere absolută şi ilegală vor eşua. Banii investiţi pentru fotoliile de parlamentari nu vor face pui. Hoţii vor sărăci pentru că nu o să mai fie bani. La cei care au cheltuieli mari banii vor scădea repede. O să fie şi foarte deprimaţi. Bulgaria, Ungaria, Polonia...vor continua să o ducă din ce în ce mai bine. Încă, cel puţin o generaţie, cu actualii conducători, la noi se va fura totul. Mai departe nu ştiu.