Prognoza meteo a fost actualizată de către meteorologii Accuweather. Până la sfârșitul toamnei vom avea parte de o vreme capricioasă cu temperaturi reci, specifice iernii. Mai exact, ne așteaptă 13 zile consecutive cu ninsori în mai multe zone ale țării.
Prognoza meteo: Ce urmează după ploi și inudații
Așadar, vom avea parte de ninsoare înainte de începerea iernii calendaristice. Începând cu data de 9 noiembrie și până la data de 21 va ninge abundent la Predeal, anunță meteorologii în prognoza meteo actualizată.
În intervalul 7-14 octombrie, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată față de cea specifică perioadei în care ne aflăm, în mai multe regiuni.
Nivelul de precipitații va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în celelalte regiuni, regimul pluviometric se apropie de limita normală a perioadei. Începând cu 9 octombrie vremea se încălzește ușor, maximele ajungând la 20-24 de grade Celsius, iar minima va fi de 10-12 grade.
Ninsorile vin mai repede în România
După ploi, furtuni și inundații semnificative, meteorologii Accuweather au anunțat când se va așterne prima zăpadă în România. În unele zone, ninsorile vor apărea mult mai repede, iar la Predeal, va ninge două săptămâni fără oprire, spre bucuria celor care iubesc sporturile de iarnă.
Așadar, la Predeal, după soare și maxime de 12 grade Celsius, din data de 4 noiembrie vor începe ninsorile, iar temperaturile vor scădea brusc până la patru grade. Începând cu data de 7 noiembrie va ninge abundent, iar precipitațiile se vor menține până la sfârșitul lunii. Temperaturile minime vor fi între 0 și -6 grade Celsius.
Prognoza meteo: Prima zăpadă, pe Transalpina
Prima ninsoare s-a așternut încă de pe data de 15 septembrie, pe Transalpina. A nins la peste 1.900 de metri, iar șoferii au fost sfătuiți să își pregătească mașinile pentru iarnă.
Salvamont Romania-Dispeceratul National: Avertizare: „Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine, în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de cinci cm, iar vizibilitatea este redusa din cauza ceței.
Șoferii care se încumetă sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuit, de asemenea, sa renunțe sau sa fie pregătiți pentru un drum aflat în condiții de iarna. Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei, zăpadă înghețată și gheață.