Iesiti dintr-un 2016 cu schimbari majore si treziti-va intr-o primavara a anului 2017 cu reactii pe masura.
Galeria Launloc lanseaza o surpriza contemporana si il aduce pe Paul Hitter intr-un context intocmai potrivit pentru a elucida cateva dintre misterele realitatii prezente. Pentru prima oara invitat sa expuna la Cluj-Napoca, Paul Hitter sustine expozitia “Vin Miticii!” care se deschide cu vernisaj pe 27 aprilie – orele 18:00.
Aceasta expozitie aduce in prim plan doua lucrari de mari dimensiuni – primele dintr-o serie cu o tematica predilecta a pictorului Paul Hitter: tematica identitatii si asumarea ei.
Intr-o prima lucrare descoperiti personajul Paul Hitter sublimat in identitatile cazacilor zaporojeni, aceste diferite si multiple personaje desprinse din faimoasa lucrare a lui Ilia Repin - "Raspunsul cazacilor zaporojeni catre sultanul Mehmed al IV-lea al Imperiului Otoman".
In a 2-a lucrare, la fel de impresionanta, este infatisata lupta acerba a artistului cu bestiile metaforizate intr-un masacru plin de culoare in care pictorul isi apara identitatea utilizand doar peneluri si vopseluri viu colorate.
Lucrarile care completeaza expozitia “Vin Miticii!” fac parte din aceasta noua perioada reactionara a zilelor noastre.
Vitalitatea lucrarilor, abia perceptibila ca fiind violenta, este bine cunoscuta si in afara granitelor. Cariera artistica a lui Paul Hitter are un background tumultos in confruntarea cu realitatea identitatii si a celei identitare, iar lucrarile sale au dat viata salilor expozitionle din Munchen, Milano, Parsi, Marseille, Praga, Los Angeles, Las Vegas si Salt Lake City.
Personajele si povestile pictate de catre Paul Hitter isi au locul de onoare si troneaza peretii colectionarilor sai din intreaga lume. La intoarcerea sa de 2 ani in Romania, Paul Hitter este considerat cel mai bine articulat si expresiv personaj de pe scena artei Romanesti.
Initiatorul si fondatorul Expresionismului Balkanik, insusi Paul Hitter, devine stindard al culturii cu balcanice si incanta sufletele tuturor iubitorilor acestei culturi.