Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Vin japonezii! Scene haotice difuzate de canalele de televiziune | VIDEO
Vin japonezii! Scene haotice difuzate de canalele de televiziune | VIDEO

Vin japonezii! Scene haotice difuzate de canalele de televiziune | VIDEO

Pe mine m-ar îngrijora. Sincer. Pentru că, după căpşorul meu deloc blond, nu sună prea bine...

Prin urmare…Atenţie, mare atenţie: O comisie în camera superioară a parlamentului nipon (japonez bre!) a aprobat joi legislația pentru o schimbare de politică ce ar permite trupelor militare să lupte în străinătate pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial! Ei, nu-i aşa că sună…straniu să zicem, ca să nu intrăm în amănunte ce ar putea merge pe sticla subţire a diplomaţiei? 

Parlamentarii din opoziția niponă (japoneză bre!) au încercat să împiedice fizic votul într-o scenă haotică difuzată de canalele naționale de televiziune. Plus „scenele” manifestaţiilor stradale şi ele difuzate. Legislația a provocat proteste de amploare din partea alegătorilor. Guvernul a afirmat că modificările legislative, salutate de Washington, sunt vitale pentru noile provocări, ca acelea reprezentate de China, a cărei recentă afirmare în Marea Chinei de Sud a nemulțumit țările din regiune. Dar opozanții afirmă că revizuirile, pe care guvernul intenționează să le supună la vot în plenul camerei superioare în această săptămână, încalcă constituția pacifistă și ar putea implica Japonia în conflicte conduse de SUA în lume. Legislația a fost deja aprobată de camera inferioară a Dietei nipone.

Din nou atenţie, mare atenţie: 1. modificările lor legislative au fost salutate de Washington, 2. China a nemulţumit, 3. Japonia ar putea fi implicată în conflicte. Bun. Am înţeles că se modifică „geostrategia” lumii şi că trebuie să fii luat de prost ca să nu înţelegi cam despre ce este vorba (sau să n-ai televizor, sau să nu citeşti, sau să stai cu cracii-n sus în iarbă, sau să fluieri pur şi simplu, dar nu a pagubă etc., etc.), dar prea a pornit totul deodată. Adică, la naiba, ce se întâmplă în lume pare că are un dirijor scăpat de sub control, care ştie foarte, extrem de bine partiturile, dar mimează extraordinar că nu le ştie, în timp ce sufleorul dă şi el o impresie incredibilă că e beat mort, când de fapt este însetat de viu.

Vă las pe voi să „vedeţi” mai departe…

 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: