Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri din INTERIORUL întîlnirii de la Vila Lac 1. Cum a fost SURPRINS Macron și ce a PROMIS
Dezvăluiri din INTERIORUL întîlnirii de la Vila Lac 1. Cum a fost SURPRINS Macron și ce a PROMIS

Dezvăluiri din INTERIORUL întîlnirii de la Vila Lac 1. Cum a fost SURPRINS Macron și ce a PROMIS

Mihai Tudose a anunțat cum a reușit să îl surprindă pe Emmanuel Macron, președintele Franței.

Premierul României a dezvăluit, la Antena3, că în cadrul întrevederii de la Vila Lac 1, i-a dăruit liderului din Hexagon un cadou simbolic aparte. Nu pixuri sau stilouri, cum se procedează în majoritatea cazurilor, ci o crenguță din stejarul pe care generalul Berthelor l-a plantat în 1927 la Iași.

După acest gest, Macron a anunțat că o să revină în România ca să planteze un stejar, cel mai probabil peste un an.

”De pixuri, stilouri e sătulă toată lumea. Am vrut să facem un cadou atipic. A fost ideea unui secretar de stat, a lui Felix Rache. Am adus o rămurică, cu două ghinde. S-a blocat, s-a blocat când a văzut. Am zis că la anul să vină cu un stejar să îl plantăm. A acceptat invitația, chiar întreba când să vină. ”I-am zis: ”când vrei tu, numai să fie la anul!”. A rămas bătut că vine la anul, să plantăm stejarul la Iași”, a spus Mihai Tudose.

Pe 31 mai 1927, generalul Henri Mathias Berthelot a revenit la Iaşi, la 10 ani după eroicul 1917, pentru a fi omagiat ca mare prieten al României, ocazie cu care a plantat un stejar, în vârstă de 10 ani. Stejarul, ce are acum un secol, cinsteşte memoria generalului francez şi simbolizează legătura puternică dintre România şi Franţa.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: