Bran Ferren, un inventator american de 61 de ani, este autorul proiectului KiraVan, o vilă mobilă dotată cu toate cele necesare unui trai decent. Mai mult decât atât, rulota este și un vehicul off-road care poate străbate cele mai dificile drumuri.

Pentru a crea designul perfect, Ferren, co-fondatorul companiei Applied Minds, a petrecut patru ani documentându-se și dscutând cu experți auto, iar rezultatul este unul pe măsura muncii sale.

KiraVan, botezată după numele fetiței lui Ferren, Kira, se distinge prin dotările sale de ultimă generație – 22 de camere de luat vederi care monitorizează permanent exteriorul și o dronă care transmite informații din trafic.

Mașina are 9 metri lungime și trei metri înălțime. În acet spațiu redus sunt amenajat două dormitoare, o bucătărie complet utilată și o baie ecologică.

Prețul a ajuns la câteva milioane de dolari, însă Ferren consideră că merită investiția și plănuiește ca primul drum pe care îl a face cu rulota minune să fie un tur al Americii împreună cu fiica sa.