Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban: Identitatea Ungariei ca națiune CREŞTINĂ este în joc la viitoarele alegeri
Viktor Orban: Identitatea Ungariei ca națiune CREŞTINĂ este în joc la viitoarele alegeri

Viktor Orban: Identitatea Ungariei ca națiune CREŞTINĂ este în joc la viitoarele alegeri

Aflat în campanie electorală Viktor Orban a făcut noi declaraţii despre ceea ce îl îngrijorează: Când maghiarii se vor duce la urne pe 8 aprilie, nu vor decide doar viitorul țării lor în următorii patru ani, ci pentru multe decenii.

"Nu vor fi alegeri simple ca altă dată deoarece se dă o luptă în toată Europa". În centrul problemelor tuturor ţărilor UE se află migraţia. Statele se confruntă cu tot mai multe populații mixte, culturi diferite și cu oameni fără rădăcini ", a mai spus Orban.

Întrebarea este dacă Ungaria, împreună cu Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Croați, poate şi România, vor ajunge să "rămână în afara acestor probleme, iar Ungaria să fie de neatins în ceea ce priveşte migraţia".

"Ungaria este o țară a libertății religioase; fiecare are dreptul de a-și exprima părerea, își poate alege calea în viață, credința și convingerea lor", a spus Orban, potrivit voiceofeurope.  "Bărbații și femeile au drepturi egale; aici, în Ungaria, respectăm legea și considerăm siguranța publică o prioritate". "Ungaria nu trebuie să se ocupe de terorism, însă aceste principii de viață și modul de viață al ungurilor sunt acum în pericol", a mai  spus premierul.