Viktor Orban: Rusia nu poate fi învinsă cu actuala strategie! Interviu cu Tucker Carlson

Viktor Orban: Rusia nu poate fi învinsă cu actuala strategie! Interviu cu Tucker CarlsonViktor Orban. Sursa foto: Arhivă EvZ

Interviul lui Viktor Orbán cu Tucker Carlson este un succes pentru liderul maghiar. O analiză detaliată a geopoliticii și relațiilor americano-maghiare. Acest interviu nu doar clarifică discursul despre provocările contemporane, dar semnalează și tipul de parteneriate pe care Ungaria le caută, sau le evită, pentru a naviga în aceste vremuri precare.

Viktor Orban-Rusia, legături primejdioase. Primul Ministru al Ungariei, Viktor Orban, a avut o discuție extrem de detaliată cu Tucker Carlson. Difuzată pe platforma de socializare X are 120 de milioane de vizualizări.

Conversația s-a axat pe o serie de probleme actuale. Inclusiv războiul din Ucraina, politica externă a SUA, rolurile lui Donald Trump și Joe Biden. Dar și preocupările legate de dependența energetică. Zodia războiului a fost însă vedeta.

Viktor Orban-Rusia-Ucraina, părere controversată

Viktor Orban a transmis un mesaj de precauție, afirmând: "Trăim vremuri foarte periculoase. Un al treilea război mondial ar putea bate la ușă." Conform spuselor sale, poziția NATO se aliniază cu cea a Ungariei, subliniind non-implicarea și căutarea păcii. El a subliniat diferența dintre politica SUA și cea a NATO, arătând că sprijinul SUA pentru Ucraina nu reflectă o decizie colectivă a NATO.

Orban a fost categoric în critica sa la adresa strategiei administrației Biden, observând că suportul financiar și militar acordat Ucrainei nu va produce un rezultat clar. Datorită forței militare covârșitoare a Rusiei, atât în zona armamentului cât și în ceea ce privește numărul de soldați. În opinia sa, pacea este singura soluție durabilă și se află în întregime în mâinile SUA.

Viktor Orban-Rusia și Donald Trump vs. Joe Biden

Primul ministru maghiar și-a exprimat afinitatea pentru politica externă a lui Trump, etichetând-o drept cea mai bună din ultimele decenii. El a susținut că, dacă Trump ar fi fost Președintele SUA, invazia rusă asupra Ucrainei nu ar fi avut loc.

Din perspectiva lui Orban, Trump este salvatorul de care lumea occidentală are nevoie.

Nord Stream și TurkStream

Pe frontul energetic, Orbán a criticat administrația Biden pentru rolul său presupus în sabotarea conductei Nord Stream, o mișcare pe care a clasificat-o drept un atac terorist.

Despre conducta TurkStream, care aduce gaz din Rusia prin Turcia, Bulgaria și Serbia. Împreună cu Primul Ministru bulgar și Președintele Serbiei, au spus clar că dacă cineva ar face cu coridorul sudic ce s-a făcut cu cel nordic, ar fi considerat un motiv de război sau un atac terorist și ar reacționa imediat.

Primul Ministru a avertizat că acțiuni similare împotriva conductei TurkStream ar fi considerate un motiv de război sau un atac terorist. Viktor Orban-Rusia, rămâne un capitol sensibil.

Relația cu SUA

Tonul lui Orban s-a schimbat într-o abordare mai nuanțată când a discutat despre relațiile americano-maghiare. În ciuda anulării tratatului de dublă impunere dintre SUA și Ungaria, el a susținut că Ungaria ar putea supraviețui și crește fără cooperarea SUA.

De asemenea, a susținut că dolarii contribuabililor americani au fost folosiți împotriva guvernului său în alegerile trecute. Subliniind tratamentul diferențiat al Ungariei în comparație cu Rusia, în ciuda membrilor lor NATO.

Valori creștine

În final, Orbán a detaliat valorile care modelează țesătura socială a Ungariei. El a argumentat că, deși ‘liberal’ denota inițial libertate, acum înseamnă antiteza libertății în Europa, pledând pentru hegemonie în termeni de valori și norme sociale.

El a declarat cu mândrie că Ungaria rămâne un bastion al patriotismului și creștinismului.

Observații finale

Interviul a servit drept o fereastră revelatoare în perspectivele lui Orbán asupra geopoliticii, criticile sale la adresa politicii americane și o reafirmare a valorilor creștine profund înrădăcinate ale Ungariei.

Fie că suntem de acord sau nu cu Orban, este evident că punctele sale de vedere modelează abordarea Ungariei față de un peisaj geopolitic turbulent, relatează Hungary Today.

Ne puteți urmări și pe Google News