Sesiunea extraordinară a fost convocată pentru duminică și amânată luni, după ce Consiliul European nu a reușit să ajungă la un acord într-o sesiune de maraton. Reuniunea a fost reluată marți, când consiliul a numit-o pe Ursula von der Leyen, politician german, pentru funcția de șef al Comisiei Europene, premierul belgian, Charles Michel, pentru șeful Consiliului European iar  ministrul spaniol de Externe Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afacerile Externe și Politica de Securitate.  

Orban a declarat în interviu că, deși politica economică, politica privind migrația și "respectul pentru națiuni" sunt încă o problemă  șansele de a găsi o soluție sunt mult mai bune acum. 

Viitorul încă "poartă bătălii", deoarece prevalează diferențele de opinie, a spus prim-ministrul maghiar. "O victorie importantă a fost realizată, dar noi dezbateri continuă să apară în politica internațională", a comentat Viktor Orbán.

"Cel puțin avem acum puterea să gândim pentru noi", a adăugat el, citat de thehungaryjournal. Rolul Grupului de la Vișegrad este deosebit de important acum, nu numai în lumina evenimentelor recente, a spus Orban.  Alianța Cehiei, Ungariei, Slovaciei și Poloniei este o "poveste de succes", a spus el, fiind grupul națiunilor care manifestă cea mai mare solidaritate între ele în cadrul blocului.