"Pentru Fidesz, punctul de plecare este că suntem încă membrii PPE şi vom vedem în ce direcție se îndreaptă în perioada următoare. Dacă putem influența, dacă corespunde dorinţelor Ungariei și interesului poporului maghiar, rămânem", a spus Viktor Orbán.

"Dacă nu, atunci ne vom îndrepta spre o nouă formațiune", făcând referire la grupul condus de Salvini

În trecut, cei doi lideri de dreapta au spus în repetate rânduri că va exista o formă de cooperare între aceștia în urma alegerilor europene. În luna august a anului trecut, liderul maghiar spunea că Salvini este "eroul" în lupta cu imigrația ilegală în Italia prin Marea Mediterană.  În luna mai a acestui an, cei doi lideri s-au întâlnit la Budapesta, iar Orbán a salutat din nou atitudinea lui Salvini într-un interviu acordat presei italiene, spunând că este "cea mai importantă persoană din Europa de astăzi", notează voiceofeurope. 

După ce Fidesz a fost suspendat din PPE în martie, în urma unei campanii împotriva lui George Soros și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Orbán a exprimat că partidul său va căuta alte partide din Europa pentru a forma noi alianțe. 

"Ungaria este prea mică pentru a-și impune părerea în Europa. Mass-media, ONG-urile, universitățile din Europa sunt împotriva noastră și ne pot distruge. De aceea avem nevoie de aliați puternici ", a explicat Orbán. 

Semnalarea lui Orbán faţă o alianță oficială cu Salvini nu este singurul obstacol pentru supergrupul naționalist-populist propus de Salvini. Săptămâna trecută, o sursă a declarat ziarului The Sun că înscrierea lui Nigel Farage și a partidului său Brexit – care va fi cel mai mare partid național din Parlamentul European cu 29 de deputați europeni – s-a anulat după ce Farage a spus că se va alătura grupului condus de Salvini numai dacă ar deveni lider.

Dar, jocurile nu sunt încă făcute, negocieri vor mai exista imediat după ce se vor aşeza lucrurile în Parlamentul European. Şi aşa cum a spus Viktor Orban, dacă nu le va conveni polititica aplicată de PPE, vor avea cui să se alăture.