Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban, atac dur împotriva lui Soros. Se așteaptă ca 2017 să fie „un an al revoltei”
Viktor Orban, atac dur împotriva lui Soros. Se așteaptă ca 2017 să fie „un an al revoltei”

Viktor Orban, atac dur împotriva lui Soros. Se așteaptă ca 2017 să fie „un an al revoltei”

Premierul ungar Viktor Orban crede că anul 2017 se va caracteriza printr-o "rebeliune” a claselor de mijloc și a țărilor care "sunt legate prin corectitudine politică”, relatează agenția MTI.

Viktor Orban se așteaptă la "o revoltă intelectuală împotriva izolării și stigmatizării” odată cu apropierea alegerilor din Germania, Olanda și Franța. El spune că tocmai din cauza "revoltei” clasei de mijloc, "clanul Clinton” a pierdut alegerile prezidențiale din SUA și a insistat că motive similare se află și în spatele Brexit-ului.

Referitor la Uniunea Europeană, Orban a afirmat că poziții înalte sunt ocupate de către „forțe globalist-liberale reprezentând statu-quo-ul” care caută să înființeze Statele Unite ale Europei. „Europenii creștini, naționaliști, nu vor avea un cuvânt de spus”, a acuzat Orban, adăugând că tendințele globale nu sunt în favoarea ideii ca „Bruxelles-ul să dicteze tonul statelor”.

El a promis că „nu-i va permite Bruxelles-ului să dicteze prețurile la energie ori să-i interzică Ungariei tăieri în domeniul utilităților publice”, titrează activenews.ro

Nu guvernul ungar este cel care se revoltă, ci poporul, iar guvernul reprezintă ceea ce dorește poporul”, a declarat Orban, adăugând: „Aceasta este în genele noastre. Suntem o nație de luptători pentru libertate. Din acest moment va prevala o politică mai aparte, cu personaje de succes”, precum politicieni de la partidul său, Fidesz, sau președintele american ales Donald Trump, a subliniat premierul Ungariei.

În legătură cu SUA, Orban a afirmat că relațiile și cooperarea cu poporul american și oameni de afaceri din SUA au fost bune, dar că „unii politicieni americani au fost în război în mod intransigent” față de Ungaria și regiunea central-europeană, deoarece ei credeau că liderii locali „vor acționa ca niște yesmeni și vor accepta toate condițiile lor”. Acei americani căutau să-și pună în practică "planul de acțiune viclean” prin intermediul unor grupuri civile, fundații și instituții media finanțate de către George Soros, a insistat Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: