Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. Șeful Poliției din Bolintin Vale rămâne în funcție, după ce a rupt în bătaie un bărbat încătușat
VIDEO. Șeful Poliției din Bolintin Vale rămâne în funcție, după ce a rupt în bătaie un bărbat încătușat

VIDEO. Șeful Poliției din Bolintin Vale rămâne în funcție, după ce a rupt în bătaie un bărbat încătușat

Un bărbat pus la pământ și încătușat a fost bătut cu sălbăticie de șeful Poliției Bolintin Vale.

Teribilul episod s-a consumat în aprilie și a ajuns rapid în atenția opiniei publice, mai ales că o înregistrare video s-a „scurs” de la fața locului. La scurt timp, ministrul MAI, Marcel Vela, anunța că polițistul a fost demis.

În realitatea însă, șeful Poliției din Bolintin Vale nu a fost demis. El este în continuare în funcție, deși Marcel Vela anunțase că este cercetat penal.

„Știu că s-a demarat o anchetă la nivelul IGPR, nu mai știu stadiul sau finalizarea ei. Cert este că atunci când va fi finalizată, o să fiți informați în timp real pentru a afla sancțiunile”, a declarat astăzi Marcel Vela.

După apariția înregistrării în spațiul public, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale au deschis un dosar penal pe numele polițistului. Șeful Poliției Bolintin Vale este cercetat pentru purtare abuzivă.

Bolintin, Giurgiu…. seful politiei din zona in actiune!

Publicată de Simona Gheorghe pe Joi, 23 aprilie 2020

„Cu privire la modul de interventie al polițiștilor la un eveniment petrecut în data de 18 aprilie 2020, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de Parchet competentă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

„Lipsa oamenilor experimentați se vede. Tânărul polițist care l-a împușcat pe acel om, în București, era nepregătit. Așa îi trimit în teren, pentru că nu mai avem polițiști cu experință, nu mai avem sectoriștii care, în cazul din Rahova îi băga pe toți în casă, discuta cu liderii lor și evitam violențe. În schimb, la șeful de poliție din Bolintin Vale, chiar și eu am cerut ministrului de interne demiterea. Nu se poate ca un ofițer cu experiență să nu conștientizeze măsura faptelor sale și să nu știe să gestioneze o situație”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

După ce oficiali ai IPJ Giurgiu au anunțat că șeful Poliției Bolintin Vale a fost schimbat din funcție, iar pe numele comisarului Costel Marian Șerban, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, Poliția Română a anunțat că inspectorul General al Poliției Române a dispus specialiștilor Direcției Control Intern să analizeze activitatea și managementul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

„Cazul respectiv a fost prelucrat cu toate efectivele de poliție, în vederea preîntâmpinării unor astfel de situații. Totodată, precizăm că polițiștii sunt instruiți să aplice procedurile conform legislației actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, Poliția Română sprijină instituțiile abilitate pentru clarificarea situației și va pune la dispoziția Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate”, a transmis Poliția Română.