VIDEO. Noua „Terra”, descoperită de un satelit NASA. Planeta ar putea găzdui viața umană

VIDEO. Noua „Terra”, descoperită de un satelit NASA. Planeta ar putea găzdui viața umanăSatelit. Sursa foto: Pixabay

Un satelit NASA a identificat o planetă care ar putea susține viața umană. Cercetătorii britanici susțin că planeta se află „în apropierea” Pământului.

Un satelit NASA a identificat o planetă care poate susține viața

Satelitul NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite a identificat o planetă similară în dimensiuni cu Venus. Intitulată Gliese 12b, noua descoperire îi va ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine corpurile cerești asemănătoare Pâmântului.

Temperatura de 42 de grade Celsius poate fi suportată de corpul uman, ceea ce indică faptul că Planeta ar putea fi locuibilă. De menționat este faptul că Gliese 12b se numără printre puținele planete cunoscute de savanți care teoretic  ar putea susține viața umană.

Gliese 12b are aceleași dimensiuni cu planeta Venus

„Ar fi inconfortabil pentru un om. Dar modul în care definim este ca apa lichidă să poată exista la suprafața planetei, ceea ce în acest caz ar putea fi.", a precizat Larissa Palethorpe de la Universitatea din Edinburgh.

Pentru a observa mai bine planeta, savanții au folosit datele colectate de satelitul Transiting Exoplanet Survey Satellite al NASA (TESS). Oamenii de știință au avut nevoie de 12 luni pentru a stabili dimensiunea, temperatura și rotația planetei Gliese 12b.

„Planetele mai mici sunt foarte greu de găsit. Detectarea uneia atât de aproape este foarte interesantă pentru că ne permite să facem analize de urmărire a atmosferei. Astfel, vom putea afla mult mai multe", a declarat Palethorpe.

Satelit NASA în spațiu

Satelit în spațiu. Sursa foto: Arhiva EvZ

Datele au fost colectate cu ajutorul satelitului NASA, TESS

Cu toate acestea, Gliese 12b se află la 40 de ani de lumină distanță de Pământ, ceea ce înseamnă că o navă spațială ar avea nevoie cu tehnologia actuală de circa 300.000 de ani pentru a străbate distanța, potrivit stiripesurse.ro.

Planeta Gliese 12b are nevoie de aproximativ 13 zile pentru a atinge un ciclu complet de rotație în jurul Soarelui. Următoarea fază a proiectului de cercetare constă în examinarea atmosferei astfel încât cercetătorii să poată determina dacă Gliese 12b are aceleași condiții cu cele ale Pământului. „Ar putea fi de fapt o planetă fără atmosferă, ceea ce ar însemna că nu este atât de locuibilă", a declarat Palethorpe.

Ne puteți urmări și pe Google News