Părintele Arsenie Papacioc s-a născut în anul 1914, în satul Miseleanu, judeţul Ialomiţa. În 1932 a absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Bucureşti.

A fost tuns în monahism la Mănăstirea Antim din Bucureşti, în anul 1950 şi a devenit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, la 26 septembrie, în acelaşi an.

Închisorile

În vara anului 1958 a fost arestat de autorităţile comuniste, pentru participare la mişcarea duhovnicească de înnoire filocalică “Rugul aprins”, care a luat fiinţă la Mănăstirea Antim în 1945.

A trecut prin mai multe închisori: Braşov, Jilava şi Aiud. A fost graţiat în anul 1964, după interminabile anchete şi torturi, alături de ceilalţi deţinuţi rămaşi în viaţă de la închisoarea Aiud.

După ieşirea din închisoare a fost numit preot în Ardeal. În iulie 1967, patriarhul Justinian Marina l-a chemat la Mănăstirea Cheia, unde a fost numit stareţ şi duhovnic.

În 1971, părintele a fost mutat la Căldăruşani, unde a avut ascultarea de econom şi casier al mănăstirii.
Din 1976 a făcut parte din obştea Mănăstirii Sfânta Maria de la Techirghiol.

A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie 2011, la vârsta de 96 de ani, şi a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Pantelimon.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric