Videanu, în vizită la Moscova

Videanu, în vizită la Moscova

O delegaţie română condusă de ministrul economiei, Adriean Videanu, va efectua, în perioada 20-21 mai, o vizită la Moscova, unde vor fi purtate discuţii pe tema gazelor şi cu oficiali ai Gazprom.

Videanu va fi însoţit de directori din cadrul companiilor Romgaz şi Transgaz. „Vor fi şi discuţii cu Gazprom. (...) La Moscova, vom avea întâlniri cu miniştrii ruşi ai energiei şi industriei şi cu preşedintele Gazprom. Este posibil să includem în discuţii şi elemente care ţin de securitatea energetică”, a declarat, ieri, Videanu, citat de Mediafax.

Nabucco rămâne în cărţi   Întrebat dacă printre subiectele de discuţii cu oficialii de la Moscova se va afla şi gazoductul South Stream, Videanu a afirmat că principala preocupare a României este Nabucco. „South Stream nu este prioritatea noastră zero”, a mai spus Videanu. Cu toate acestea, proiectul Nabucco avansează în pas de melc. Deşi Uniunea Europeană susţine gazoductul Nabucco, proiect iniţiat în urmă cu trei-patru ani, nici până în prezent nu a fost semnat un contract între companiile implicate şi furnizorii de gaze.

„Încă nu există niciun contract semnat cu furnizorii de gaze pentru Nabucco”, a declarat directorul general al Transgaz, Ioan Rusu. La începutul acestui an, au existat mai multe discuţii între Traian Băsescu şi premierul Valdimir Putin, însă până în prezent nu a fost pus nimic în practică. Potrivit lui Rusu, în acest an, România îşi va interconecta reţelele de gaze cu cele ale Ungariei. România importă din Rusia aproximativ o treime din consumul anual de gaze naturale.

Ne puteți urmări și pe Google News