Adriean Videanu anunţă că l-a dat în judecată pe Victor Ponta

Adriean Videanu anunţă că l-a dat în judecată pe Victor Ponta

Reacţia vine ca urmare a injuriilor pe care preşedintele PSD Victor Ponta i le-a adresat fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, după ce acesta din urmă a criticat Programul de Guvernare propus de USL.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că l-a acţionat în instanţă pe preşedintele PSD, Victor Ponta, care l-a catalogat, public, în repetate rânduri, drept "infractor". Declaraţiile lui Ponta au venit în contextul în care Videanu a criticat Programul de Guvernare propus de Uniunea Social Liberală (USL).

"Urmare a faptului că Victor Ponta continuă să menţină, în spaţiul public, un limbaj suburban, plin de injurii şi calomnii care degradează constant atât discursul politic cât, mai ales, percepţia cetăţenilor asupra nivelului de educaţie a clasei politice, anunţ că l-am acţionat în judecată pe actualul lider al PSD. Îl aştept pe Victor Ponta să probeze, în instanţă, acuzaţiile pe care acesta le-a făcut repetat la adresa mea, ca efect a analizei prezentate de mine pe Programul economic al USL", se menţionează într-un comunicat remis de Adriean Videanu, care mai precizează: "Remarc faptul că, în lipsa suspectă a dezbaterii economice care ar fi fost normal să decurgă din analiza prezentată de mine pe Programul USL, Victor Ponta a pus semn de egalitate între argumente şi calomnie".

Reacţia lui Ponta vizavi de criticile lui Videanu la adresa Programului de Guvernare al USL a fost vehementă: "Vreau să explic de ce sunt direct afectat de declaraţiile publice ale unui infractor ca Videanu. În acest moment în judeţul pe care eu îl reprezint, judeţul Gorj, sunt aproximativ 25 de mii de oameni, cu familiile lor, care şi-au pierdut locul de muncă din cauza hoţiilor lui Videanu. Mă deranjează faptul că dvs. mă întrebaţi ceva despre un om care a distrus viaţa a 25 de mii de oameni prin hoţiile pe care le-a făcut la societăţile comerciale şi companiile naţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adriean Videanu a prezentat o evaluare a programului economic prezentat de USL şi a afirmat că este "nearticulată şi insuficient fundamentată". În opinia lui Videanu, dacă ar fi aplicate, măsurile propuse de PSD şi PNL ar produce un deficit de 4% din PIB.