Serviciile de informații afgane au confirmat că liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, a fost ucis într-un raid aerian în Pakistan, relatează duminică AFP.
Mollahul Akhtar Mansour era supravegheat de o perioadă de timp. El 'a fost ucis ieri într-un atac cu dronă (…) în Balutchistan”, se arată într-un comunicat al serviciilor de informații afgane, citat de Agerpres.

Pakistanul 'caută clarificări' despre atacul cu dronă care l-a vizat sâmbătă pe liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, declarase mai devreme, potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez, după ce oficiali americani au afirmat că mollahul Mansour a fost probabil ucis într-un atac aerian pe teritoriul pakistanez.
'Am văzut informațiile. Căutăm clarificări', a afirmat Nafees Zakaria, potrivit unei declarații. 'Acțiunea militară nu este o soluție', a adăugat el, precizând că Pakistanul dorește ca talibanii să revină la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Afganistan.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat duminică că premierul pakistanez Nawaz Sharif a fost notificat în legătură cu lovitura aeriană care a avut loc cu o zi înainte, dar a refuzat să dea detalii cu privire la momentul notificării.
“Mansour era o amenințare iminentă pentru personalul american, civilii afgani și forțele de securitate afgane', a declarat secretarul de stat American, John Kerry.  

Statele Unite au lansat sâmbătă un atac cu dronă împotriva liderului talibanilor afgani și "probabil" l-au ucis în partea pakistaneză a frontierei cu Afganistanul, într-o misiune autorizată de președintele american Barack Obama, au anunțat oficiali americani, citați de Reuters.