Meciul de baseball a avut loc pe stadionul Portul, într-o atmosferă de sărbătoare. Înainte de începerea meciului, ambasadorul Hans Klem a oferit fiecărui jucător, american și roman, câte un medalion având pe o față însemne ale Ambasadei SUA iar pe cealaltă, tricolorul României. Este de fapt un obicei practicat, mai ales în armată, când “challenge coin” este oferit, în timp ce îi strânge mâna, de ofițer sau superior, militarilor pentru îmbărbătarea și creșterea moralului acestora înainte de o confruntare. “Am jucat și eu baseball când eram mic, sunt din Detroit iar Detroit Tigers e echipa mea preferată. Au avut câțiva ani buni, iar în 1968 au caștigat campionatul, n-am să uit niciodata", a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Gică Hagi a fost invitat să dea lovitura de începere. Nu i-a reușit din prima, încercând și a doua oară. “A doua oara am nimerit-o. Deci important e să repeți, să te antrenezi mult și după aceea poți să devii mai bun, cred că ăsta e secretul, a declarat, zâmbind, Gică Hagi. Deși a fost un meci amical, baseball-ul disputat, astăzi, la Constanța a stârnit reacții aprinse din tribune. Spectatorii au aplaudat, au făcut valuri și au strigat din tribune, mai ales cei americanii care cunoașteau regulile jocului. Mulți dintre tineri s-au așezat la rând pentru a obține autografe, pe tricoruri, de la Gică Hagi. Cunoscutul fotbalist s-a întreținut cu ambasadorul Hans Klemm și cu primarul Decebal Făgădău. Ba chiar, înainte de a pleca, a făcut un selfie cu cei doi oficiali.

Deși militarii de la Baza Mihail Kogălniceanu sunt sportivi amatori, echipa națională de baseball a României a avut ceva de furcă cu ei. "Ideea e că la ei este native sportul, este ca și cum am juca noi fotbal în spatele blocului”, a spus Cătălin Lazăr, jucator la CSS Alexandria. La final, meciul de baseball s-a terminat cu 7-2 pentru români. Trofeul Jackie Robinson a rămas astfel la noi.

Meciul de baseball de la Constanța a celebrat, de altfel, 71 de ani de când Jackie Robinson, primul sportiv de culoare care a jucat, în 1„5 aprilie 1947, a jucat  în Liga Profesionistă Americană de Baseball, spărgând barierele discriminării rasiale. El a devenit un simbol al egalității și fair-play-ului în sport. Numărul 42, purtat de Robinson la Brooklyn Dodgers, a intrat în legend.

Baseball a oferit lumii una dintre cele mai frumoase povești ale sportului, cea a lui Jackie Robinson. A fost primul sportiv de culoare care a jucat în Liga Profesionistă Americană de Baseball pe 15 aprilie 1947. El a devenit un nume de referință în lupta pentru combaterea discriminării rasiale, dar și un simbol al egalității și fair-play-ului în sport. Numărul 42, purtat de Robinson la Brooklyn Dodgers, a intrat în legendă, iar multi americani l-au urmat. Ulterior numărul 42 a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. La meciul de astăzi toți jucătorii au purtat tricouri cu numărul 42.