Decizia a fost luată, miercuri, de Curtea de Apel Craiova. Practiv Instanța a menținut sentința din 16 aprilie 2018 pronunțată de Tribunalul Gorj, în urma căreia Surupaceanu fusese achitat pentru instigare la complicitate la abuz în serviciu în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b), teza I din Codul de procedură penală – „fapta nu este prevazută de legea penală”.

Dosarul lui Surupăceanu fusese trimis în instanță în iunie 2016 și viza o licitație organizată de Romsilva.

Luju.ro menționează că întreaga lucrătură soldată cu o teribilă achitare aparține din informațiile noastre procurorului Marin Calușaru, fost șef al DNA Craiova, cel care a semnat rechizitoriul privind trimiterea in judecata a lui Mugurel Surupăceanu, și procurorului Claudiu Dumitrescu, fost șef al Secției a II-a DNA, cel care a confirmat rechizitoriul

„Solutia pe scurt: In baza art. 421 pct. 1 lit. b Cpp respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova impotriva sentintei penale nr. 57/16.04.2018 pronuntata de Tribunalul Gorj. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, din care suma de 260 lei reprezinta onorariu avocat oficiu. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 23.01.2019”, se arată în minuta Curții de Apel Craiova.