Naționala României a ajuns încă o dată să depindă de ultima partidă pentru a obține o calificare. Acum, „tricolorii” trebuie să treacă de reprezentativa Albaniei, pentru a pătrunde în „optimile” Campionatului European.

Le-au scos peri albi elvețienilor și francezilor

Întâlnirea programată duminică, de la ora 22.00 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1), la Lyon, va fi una complicată. Albania a pierdut meciurile cu Elveția (scor 0-1) și Franța (0-2), dar s-a dovedit a fi un obstacol dificil și pentru „ceasornicari”, și pentru „cocoși”.

Românii nu au decât varianta unei victorii. Orice alt rezultat ar echivala cu încheierea parcursului la turneul final. Un egal ne-ar fixa pe locul al treilea al grupei, cu două puncte, am termina peste albanezi, dar nu am putea intra în grupul celor patru naționale care ajung în fazele eliminatorii. Un eșec ar însemna că vom sfârși pe ultima poziție.


„Tricolorii” pot încheia și pe locul secund al grupei, dacă înving Albania, iar Elveția pierde cu Franța


Luând în calcul cea mai optimistă variantă – victoria – în această situație ne-am putea gândi chiar și la locul al doilea. Dar vom depinde și de rezultatul confruntării dintre Franța și Elveția, ce se va juca tot duminică, tot de la ora 22.00, la Lille.

Am putea termina și pe locul al doilea

Pentru cele două echipe, cel mai convenabil ar fi un rezultat de egalitate și nu este exclusă o înțelegere tacită. Gazdele turneului vor fi lideri, iar elvețienii vor avea asigurată poziția a doua. Dacă francezii s-ar impune la un gol diferență, noi ar trebui să învingem la mininum două. Poate fi luată în calcul și varianta unei victorii minime a „tricolorilor”, coroborată cu un eșec al elvețienilor la diferență de două, trei, patru goluri.

În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, se ia în calcul rezultatul direct, golaverajul și clasamentul fair-play.

„Fiecare jucător se reface diferit”

Un motiv de îngrijorare înaintea partidei cu Albania este starea fizică a jucătorilor. Elevii lui Anghel Iordănescu s-au prăbușit în meciul de miercuri. Problema se pare că ar fi legată de recuperarea făcută după jocul cu Franța. Pompiliu Popescu, fost medic al naționalei, a explicat unde a fost buba. „Esenţial e să le menţii forma fizică şi să previi accidentările. Toate accidentările de aseară sunt consecinţa unei medicamentaţii defectuoase. Asta pe lângă masaj și tot ce mai este nevoie, dar trebuie să cunoști jucătorii. Fiecare jucător se reface diferit. Rolul echipei medicale s-a văzut în meciul cu Elveţia, nu există aşa ceva. A fost o cădere abruptă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că pregătirea nu s-a făcut bine atât înaintea Campionatului European, cât şi în timpul turneului”, a spus Popescu pentru prosport.ro.

Despre problemele fizice a vorbit și selecționerul Anghel Iordănescu: „Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă și mă refer la accidentarea lui Raț.”

„Ar fi păcat să nu câșigăm”

Selecționerul a precizată că o victorie cu Albania este imperios necesară. „Ar fi păcat să nu câștigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o șansă să mergem mai departe. N-aș putea să vorbesc despre dezamăgire, băieții au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuâșit să ținem ritmul din prima repriză”, a afirmat „Generalul”.

Te-ar putea interesa și: