Când l-am sunat să-l felicităm vocea sa era atât de vioaie şi de proaspătă încât ne-am gândit că abia a depăşit pragul lui 50. Pleacă în turnee, filmează, joacă pe scenă, în continuare, călătorește, repetă. Are intuiţie, o logică imbatabilă, inteligenţă scenică, aşază degetul pe rană atunci când este necesar, acestea sunt doar câteva calităţi pe care nu ai cum să nu le remarci la acest mare actor român.

„Îmi doresc să fiu sănătos”

Este recunoscut pentru faptul că nu face compromisuri, este greu de acceptat faptul că spune mereu adevărul, aşa cum îl vede, şi deranjează prin atitudine, dar altfel nu ar fi el însuşi, ar fi un actor oarecare. Şi Victor Rebengiuc este orice în afară de obişnuit. Chiar şi, sau mai ales, tăcerea lui vorbeşte… „Nu știu ce să-ți spun acum, ai nimerit în timp ce priveam farfuria din fața mea și mă gândeam că, da, sunt un om împlinit. Sigur că mai sunt lucruri pe care mi le doresc, dar socotesc că mi-am ales bine profesia, sunt fericit că am o familie frumoasă, sunt fericit că pot juca încă, la vârsta asta, şi-mi doresc să fiu sănătos!”, ne-a spus actorul.

„Un regizor bun știe să lucreze cu actorul”

A furat meserie cât a putut, încă din studenție. A avut parte de mari actori pe care i-a urmărit îndeaproape, de la profesoara sa, Aura Buzescu, la Costache Antoniu, Ion Manolescu, George Vraca, Radu Beligan și până la Grigore Vasiliu Birlic. Cum să nu fure de la ei?! 

În tinerețe i-ar fi plăcut ca un spectator care a fost seara la teatru să nu-l recunoască a doua zi. Era deranjat de notorietate

„Am dat concurs de admitere pe post şi am fost selecţionat, nu am intrat pe pile. Doamna Bulandra a pus bazele unui teatru extraordinar şi a continuat să fie la fel sub conducerea lui Liviu Ciulei! Tradiţia asta a mai mers câtăva vreme, după ce l-au dat comuniştii afară”, afirmă Victor Rebengiuc.

„Un regizor bun ştie cum să lucreze cu actorul sau știe să-l formeze, cum e cazul doamnei Buzescu, și are metoda, posibilitatea, are cheia cu care să descuie lădița cu sentimente, cu talent, cu mijloace artistice ale actorului și să le scoată la vedere. Cu asemenea regizori am făcut roluri pe care nu mă asteptam să le fac vreodată. Sunt o mulţime de lucruri care construiesc un personaj şi trebuie să te ocupi de ele”, crede actorul.