Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Vom susține limitarea mandatelor aleșilor locali și parlamentarilor la două
Victor Ponta: Vom susține limitarea mandatelor aleșilor locali și parlamentarilor la două

Victor Ponta: Vom susține limitarea mandatelor aleșilor locali și parlamentarilor la două

Preşedintele PSD a declarat astăzi, după ședința coaliției de guvernare de la Parlament, că limitarea mandatelor aleşilor la două este o propunere a coaliţiei de guvernare avută în vedere prin modificarea Constituţiei.

"Doar prin revizuirea Constituţiei se poate face acest lucru. Este o propunere. Eu sper ca prin toate lucrurile pe care le-am spus astăzi să nu rămână singurul lucru, pentru că, să fiu onest, nu cred că este neapărat singurul lucru important sau esenţial. Am vorbit despre nişte priorităţi de guvernare pe care ni le asumăm în 2015-2016 în cadrul Guvernului şi, mai departe, pe nişte teme la care coaliţia pe care o reprezentăm vrea să le aibă discutate. Eu cred că e la fel de important să stabilim dacă revizuim sau nu Constituţia în 2015. Din punctul nostru de vedere, da, dar trebuie să existe o consultare", a explicat liderul PSD.

Ponta a precizat că limitarea numărului de mandate trebuie aplicată tuturor celor care ocupă funcţii publice la nivel local şi central.

"Împreună cu celelalte forţe politice să stabilim foarte clar ce avem de schimbat, astfel încât alegerile pentru consiliile judeţene, consilii locale şi primării să asigure, mult mai mult decât în prezent, transparentizarea şi controlul asupra tuturor atribuţiilor şi acţiunilor aleşilor locali, în egală măsură cu aleşii la nivel naţional. Vom susţine să promovăm o limită de mandate pentru toţi cei ce ocupă funcţii publice la nivel local şi central. Aşa cum preşedintele României poate ocupa doar de două ori funcţia de preşedinte, putem să gândim ca la nivel local şi parlamentar această limită de două mandate consecutive să fie regula", a adăugat Ponta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: