Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să cumpere ONG-urile cu bani de la buget
Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să cumpere ONG-urile cu bani de la buget

Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să cumpere ONG-urile cu bani de la buget

Dacă ajunge la Putere, USL promite ONG-urilor finanţare de la bugetul de stat. Pentru asigurarea unui "grad ridicat de independenţă". Până atunci, Ponta şi Antonescu trimit scrisori de curtoazie.

Într-o scrisoare adresată Fundaţiei Pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Victor Ponta şi Crin Antonescu propun "atenţiei" un Pact cu Societatea civilă, "ca prim pas în vederea unui dialog sincer şi a unei colaborări sustenabile".
"Dorim să vă împărtăşim viziunea şi principiile noastre în legătură cu parteneriatul structurat pe care USL îl propune societăţii civile şi, de asemenea, să afirmăm credinţa fermă că orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea şi cu condiţiile unui dialog constant şi sistematic cu mediul asociativ. Ne dorim ca, printr-o colaborare durabilă cu societatea civilă organizată să reconfirmăm şi să consolidăm valorile democraţiei participative, bazată pe dialog, toleranţă şi incluziune".
După o introducerea de curtoazie, semnatarii scrisorii înşiră 16 propuneri. Interesantă este cea de la punctul 11, în care ONG-urile ar urma să fie susţinute finaciar:
"Asigurarea unui grad ridicat de independenţă sectorului asociativ prin finanţarea sa publică, prin crearea unor mecanisme solide şi transparente, care să permită alocarea fondurilor de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, în baza unor criterii de performanţă asumate de autoritatea publică şi de sectorul asociativ".
La punctele 13 şi 14 se plusează:
"Crearea unui fond special pentru sectorul nonprofit, care să fie gestionat independentat. Acces la alocarea cu prioritate a fondurilor publice, după consultări în cadrul dialogului social şi civic cu societatea civilă, pentru domeniile în care au fost identificate nevoi ale comunităţii pentru intervenţia organizaţiilor neguvernamentale".
Vezi AICI documentul prin care USL vrea să cumpere ONG-urile
CITIŢI ŞI: