Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost şi ei avansaţi, în rezervă, la grad de ofiţer
Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost şi ei avansaţi, în rezervă, la grad de ofiţer

Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost şi ei avansaţi, în rezervă, la grad de ofiţer

Pe lista cu ofiţerii aflaţi în rezervă care au fost avansaţi în diverse grade de ofiţer de către conducerea Ministerului Apărării Naţionale se află şi membri ai PSD şi PNL. Chiar liderii acestor două partide au fost avansaţi, la modul excepţional, fără să dea dovadă de vreo faptă de vitejie.

Acum câteva zile, Antena 3 a prezentat o listă cu membri şi simpatizanţi ai PDL care, aflaţi în rezervă, au fost înaintaţi în grad de către Ministerul Apărării Naţionale.
Curios, pe lista respectivă nu se afla nici un membru al PSD sau PNL. După publicarea listei, actualul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că a ordonat înfiinţarea unei comisii care să analizeze modul în care au fost făcute înaintările în grad, în perioada 2010 – 2012.
De ce să fie analizate doar înaintările făcute în această ultimă perioadă? Pentru că până în 2010, când la conducerea Ministerului Apărării s-au perindat miniştri ai PSD şi PNL, foarte mulţi lideri ai acestor două partide au fost şi ei avansaţi în diverse grade de ofiţer, după aceeaşi procedură.
Printre aceştia se află chiar Victor Ponta şi Crin Antonescu. Actualul ministru al Apărării refuză să trimită EVZ lista completă cu toţi cei care, fiind în rezervă, au fost avansaţi în grad în ultimii 22 de ani.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, lui Victor Ponta i s-a acordat gradul de căpitan în rezervă, specialitatea justiţie militară, în 2001 de către ministrul Apărării la acea vreme -Ioan Mircea Paşcu.
„Domnul Victor Ponta a satisfăcut stagiul militar (termen redus) în anul 1995. A absolvit Colegiul Naţional de Apărare în anul 2001 şi i s-a acordat, în acelaşi an, gradul de căpitan în rezervă, specialitatea justiţie militară”, se precizează într-un răspuns al Ministerului pentru EVZ.
În ceea ce îl priveşte pe Crin Antonescu, în anul 2005, acesta a fost avansat la gradul de căpitan în rezervă, arma infanterie de către ministrul la acea vreme- Teodor Athanasiu.
„Domnul Crin Antonescu a satisfăcut stagiul militar (termen redus) în anul 1978. A participat la o convocare metodică privind ofiţerii în rezervă, iar în 1985 i s-a acordat gradul de sublocotenent în rezervă”, se mai precizează în răspuns.
De la sublocotenent, direct căpitan
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reuşit performanţa ca de la gradul de sublocotenent să fie avansat direct la gradul de căpitan. Acest lucru a fost posibil pe vremea ministrului Teodor Athanasiu, care e membru în partidul condus de Antonescu. EVZ i-a contactat pe amândoi, pentru a-i întreba cum a fost posibil să fie avansat la gradul de căpitan, sărind peste gradul de locotenent, dar nici unul dintre ei nu a raspuns la telefon.
După aceeaşi metodă a ajuns căpitan în rezervă şi premierul României, Victor Ponta. Şi el a fost contactat, pe telefonul mobil şi pe mailul de la cabinet, dar nici el nu a răspuns, până în acest moment. EVZ cere ministrului Apărării, care a decis să verifice avansările în grad din perioada 2010 – 2012, să verifice şi modul în care au fost avansaţi premierul Victor Ponta şi preşesintele PNL, Crin Antonescu, şeful pe linie de partid al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu.
NU RATAŢI SÂMBĂTĂ, ÎN „EVENIMENTUL ZILEI”:
Lista completă a „coloneilor” din politică

CITIŢI ŞI:

  • Toate gradele la control!
  • Dobriţoiu minte! Onţanu a fost făcut general de PNL!