Situația juridică a premierului Victor Ponta, urmărit penal, le-a pus în alertă pe colegele sale de partid, care s-au înghesuit să-i ia apărarea. Prima, ca de obicei, a fost purtătorul de cuvânt al formațiunii Gabriela Vrânceanu Firea.

„Cred că este absurd! Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernarea!”, a spus Firea, care era în toiul pregătirilor pentru botezul fiului său.

După ce a născut Gabriela Vrânceanu Firea, funcția de purtător de cuvânt a fost ocupată interimar de mai tânăra deputată Gabriela Podașcă. Firea nu a lăsat-o mult pe colega sa în funcția de purtător de cuvânt, pentru că după doar două săptămâni de la naștere, s-a întors și și-a reluat atribuțiile.


FOTO: Plecată în Japonia în ziua în care DNA l-a informat pe Ponta că este urmărit penal, Gorghiu i-a cerut demisia FOTO: NICU DÎRDÎIACTandemul Firea-Plumb

Imediat, și Rovana Plumb, preşedinta Consiliului Naţional al PSD, a trimis un comunicat de presă: „Guvernul trebuie să îşi ducă mai departe activitatea, cu Victor Ponta premier.”

Aflată în Japonia, Alina Gorghiu a transmis un comunicat prin care i-a cerut demisia lui Ponta. După ce s-a întors în țară, a continuat să-i ceară premierului să plece.

„Îi cer acum lui Victor Ponta ca la sfârșitul carierei sale politice să facă un prim pas de bărbat politic: să își dea demisia”, a spus Gorghiu într-o conferință de presă.


FOTO: Victor Ponta se poate baza pe sprijinul Gabrielei Vrânceanu Firea, indiferent ce ar face FOTO: LIBERTATEAImediat, Firea i-a transmis că face „o demonstrație revoltătoare de tupeu”, în timp ce, Rovana Plumb a spus că aceasta „cerșește o criză politică”.

„O ieşire la limita penibilului, doar aşa pot califica mesajele transmise”, a mai spus Plumb.

Te-ar putea interesa și: