Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerţului, Penny Pritzker
Victor Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerţului, Penny Pritzker

Victor Ponta s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Comerţului, Penny Pritzker

Premierul Victor Ponta a avut, azi, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în SUA, o întâlnire de lucru cu Secretarul american al Comerţului, Penny Pritzker, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au convenit ca o misiune economică organizată de Departamentul Comerţului din SUA să viziteze România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice şi securităţii cibernetice.

Totodată, în cadrul întâlnirii au fost analizate progresele în aplicarea Planului de Acţiune bilaterală pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România, în context oficialul american apreciind măsurile luate în ultima perioadă de Guvern pe baza consultării mediului de afaceri constituit în formatul  "Coaliţia pentru dezvoltarea României".

"Cei doi demnitari au agreat priorităţile tematice principale pentru viitoarea etapă a Planului de Acţiune privind cooperarea bilaterală în domeniul economic şi comercial, între acestea fiind energia, securitatea cibernetică, consolidarea capacităţii administrative, pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor mediului de afaceri", anunţă Guvernul. De asemenea, premierul român şi oficialul american au reconfirmat "preocuparea comună pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american, aceasta fiind o prioritate a Guvernului României".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: