Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta: Nu cred că este oportun să vorbim acum despre suspendare
Victor Ponta: Nu cred că este oportun să vorbim acum despre suspendare

Victor Ponta: Nu cred că este oportun să vorbim acum despre suspendare

Spre deosebire de Dan Voiculescu, premierul Victor Ponta consideră inoportună o discuţie pe tema unei noi suspendări a lui Traian Băsescu.

"Nu cred că va avea loc o nouă procedură de suspendare, pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat să câştigăm alegerile cu o majoritate aboslută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută în Parlament, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict. Adică dl. Băsescu să nu recunoască votul şi să-l numească premier pe Vasile Blaga sau pe Mihail Neamţu. Cred că, fără prea multă plăcere, va numi prim-ministrul de la USL care are majoritate absolută", a declarat Victor Ponta la România TV.

Întrebat dacă se va opune suspendării lui Traian Băsescu în condiţiile în care vor exista presiuni din USL pentru organizarea unui referendum pe 9 decembrie, Ponta a răspuns: "Dacă Traian Băsescu nu mai face nimic prin care să încalce Constituţia, nu cred că este oportun să vorbim acum despre suspendare. Sigur, nu pot anticipa poziţiile domnului Băsescu şi în funcţie de acestea voi lua o decizie".

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni seară, la Antena 3, că o a treia suspendare a lui Traian Băsescu ar trebui făcută în perioada imediat următoare, astfel încât referendumul pentru demitere să aibă loc concomitent cu scrutinul din 9 decembrie.
CITIŢI ŞI:

  • Tăriceanu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Unii politicieni ar face bine dacă ar scăpa de OBSESIA care îi bântuie
  • Voiculescu vrea să-l împingă pe Ponta către o nouă suspendare
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: