Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta încălzeşte relaţia cu UDMR
Victor Ponta încălzeşte relaţia cu UDMR

Victor Ponta încălzeşte relaţia cu UDMR

Premierul le promite maghiarilor adoptarea în Parlament a statutului minorităţilor.

Premierul Victor Ponta îşi ia măsuri de precauţie pentru perioada post-alegeri parlamentare.
La sfârşitul săptămânii, el a lansat o serie de mesaje prietenoase către UDMR, conştient că Uniunea ar putea fi un partener util, într-o viitoare alianţă de guvernare, în condiţiile în care USL nu ar trece pragul de 50%.
Şeful Executivului a declarat că Legea privind Statutul minorităţilor naţionale ar putea fi adoptată în actuala sesiune parlamentară. "Am discutat acest lucru în Parlament. Există o iniţiativă pe care grupul minorităţilor naţionale, discutând cu UDMR şi cu noi, cu USL, o vor promova foarte probabil în această sesiune parlamentară", a precizat Victor Ponta la Târgu Mureş, după o întrevedere cu liderii UDMR, Laszlo Borbely şi Gyorgy Frunda.
Despre o eventuală apropiere USL-UDMR, Ponta a precizat că, deşi Uniunea este în opoziţie, nu înseamnă că nu trebuie să existe un dialog. "Suntem într-o societate democratică în care dacă nu avem dialog, inevitabil ajungem la conflict", a spus Ponta.
El a precizat că nu va jura că nu va colabora cu UDMR, aşa cum au făcut alţi lideri politici. Preluarea guvernării de către Victor Ponta s-a făcut în urma adoptării în Parlament a unei moţiuni de cenzură, în care era criticată şi înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie(UMF) Târgu Mureş. De altfel, Ponta a precizat că, în continuare, nu i se pare o idee bună.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News